DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Valken pakt kostbare winstpunten tegen Always Forward

Voor Valken 1 geldt in de slotfase van de competitie dat ieder punt van harte welkom is om uiteindelijk boven de lijn van nacompetitievoetbal te blijven. Tegen Always Forward lukte dat uitstekend, want Valken pakte met 3-2 de volle winst tegen de toch altijd geduchte tegenstander uit Hoorn. Met veel drukte op het complex, ook vanwege het hervatten van het handbal op het buitenveld, ging Valken tegen Always Forward in een mooie ambiance van start. Na een nog wat voorzichtig begin, volgde de openingstreffer van Joris Molenaar die vanuit een met een doorbraak van Remon Leeuw verdiende corner de bal binnenwerkte. Remon Leeuw had later nog zelf een goede kans, maar zijn schot liet te lang op zich wachten. Valken kwam zelfs op 2-0 nadat Niels Timmer een penalty mocht nemen na hands. Dat leek een luxe score, maar bij een snelle uitbraak door het midden kwam Always Forward nog voor rust terug tot 2-1. Spannend dus.

In de tweede helft, met Valken aanvallend richting kantine, volgde wederom een penalty in het voordeel van Valken. Remon Leeuw werd bij een solo gestuit en Niels Timmer is vanaf 11 meter dan een zeer vaste waarde: 3-1. Hierna had Valken min of meer controle over de wedstrijd, met uit een prima aanval over veel schijven een schietkans voor Sam Vroling, waarbij de Hoornse keeper voor Always Forward redding bracht. Het zou nog spannend worden, omdat Always Forward met een afstandschot de achterstand terugbracht tot 3-2. Hierna nam de druk toe en slopen er slordigheden in het spel van de thuisploeg, al had Valken ook nog randje zestienmetergebied een goede kans op de verlossende treffer. Die verlossing kwam niet in de vorm van een doelpunt, maar korte tijd later wel bij het laatste fluitsignaal.

Valken wist tegen Always Forward niet alleen de kater van de 5-2 nederlaag van de uitwedstrijd tegen Always Forward weg te spoelen, maar zet inmiddels een reeks neer die er op begint te lijken en ongetwijfeld wat vertrouwen en teamspirit heeft gekweekt. Maar het team moet de komende wedstrijden nog wel serieus aan de bak, te beginnen donderdagavond 11 april aanstaande als de thuiswedstrijd tegen KSV wordt ingehaald.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archief

Afgelastingen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 01-02-2020
Ochtend
Isabel/Aaron Broersen
Middag
Joey Groot/Ibrabimi Mouwad Mustapha
Zie info en rooster.

Tweets

Jarigen :)

Noa Dekker, 26-01 (11 jaar)
Lieke van der Honing, 26-01 (11 jaar)
Kees Laan, 26-01 (52 jaar)
Dyshairen Hooi, 27-01 (10 jaar)
Frank Ottens, 27-01 (17 jaar)
Dick Pronk, 28-01 (61 jaar)
Carlijn Willemse, 29-01 (11 jaar)
Hassan Afnikar, 30-01 (7 jaar)
Floor Landkroon, 30-01 (11 jaar)
Tessa Landkroon, 30-01 (8 jaar)
Copyright © 2020 DeValken.com