DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Valken in de knel na nederlaag tegen Apollo ’68

Het thuisduel van Valken tegen Apollo ’68 was cruciaal voor de strijd onderin. De winnaar zou goede zaken doen om boven de streep van de nacompetitie te kunnen blijven. Helaas kon Valken het niet maken en liep het elftal tegen een 1-3 nederlaag aan. Op de een of andere manier komt de ploeg maar niet op gang. Het scoren gaat veel te moeizaam, maar ook in de onderlinge duels geven teveel spelers niet thuis. Er zijn nog drie wedstrijden te gaan, dus het is allemaal nog niet definitief. Maar de spelers zullen 3 x 90 minuten strijd moeten leveren voor een Houdini-ontsnapping. En anders is die instelling in ieder geval de beste voorbereiding op het nacompetitieduel op 2 juni.

In de eerste helft had Valken kansen op een voorsprong. Bij de tweede paal kreeg Alain de Leth een lage voorzet van Remon Leeuw niet in het doel. Later had de spits pech toen hij bij een goeie actie uit de draai de bal tegen de paal schoot. Maar ook Apollo ’68 had in het begin van de wedstrijd al een grote kans op de openingstreffer gemist. Ook kansen voor Sammy Koster en vlak voor rust Remon Leeuw werden niet benut. Met 0-0 ging de rust in. Op het scorebord stond pas minuut 43, maar de scheidsrechter had het recht af te fluiten omdat het scorebord iets te laat aan was gezet.

In de tweede helft opende Apollo ’68 de score en Valken kwam daardoor in een netelige positie. Rick Boon werd ingebracht voor aanvallende impulsen en de invaller deed het uitstekend met acties over links en een aantal gevaarlijke voorzetten. Rick Boon maakte voor Valken ook een prima treffer, maar helaas had Apollo ’68 daarvoor al zijn tweede doelpunt gemaakt, ook een knappe goal overigens. Het slotoffensief van Valken leverde helaas geen gelijkmaker meer op, maar er waren voor met name Niels Timmer met het hoofd en, vlak voor tijd, Remon Leeuw nog hele goede kansen. In de slotaanval scoorde Apollo ’68 zelfs nog de 1-3, maar die treffer deed er feitelijk niet veel meer toe. Valken droop teleurgesteld af, in het besef dat de ploeg het zich nu heel moeilijk maakt. Maar ook moeilijke problemen zijn er om opgelost te worden. De eerstvolgende wedstrijd is op 12 mei uit in Avenhorn tegen Kwiek ’78.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Corona protocol

Laatste update 12-06-21
Klik hier voor alle info

Special sponsors

 

Archief

Afgelastingen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Tweets

Jarigen :)

Jesse Bakker, 17-09 (21 jaar)
Koen Huigen, 17-09 (29 jaar)
Maikel Reus, 17-09 (29 jaar)
Rick Laan, 19-09 (15 jaar)
Ties Doodeman, 20-09 (15 jaar)
Niels Kool, 20-09 (39 jaar)
Timo Orsel, 20-09 (11 jaar)
Floris Rooker, 20-09 (17 jaar)
Bente Roukema, 21-09 (17 jaar)
Lars Dalmulder, 22-09 (11 jaar)
Copyright © 2021 DeValken.com