DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Valken richting nacompetitie na verlies tegen Kwiek ’78

Tegen Kwiek ’78 stond Valken aan de aftrap voor de laatste kans om de nacompetitie te ontlopen. Dan moést er gewonnen worden. Maar bij rust was helaas al duidelijk dat het niet ging lukken. Halverwege keek Valken namelijk tegen een pijnlijke 3-0 achterstand aan. In geen enkele linie kon Valken overtuigen in de eerste 45 minuten. Roan Groot had nog een kansje, Sam Vroling schoot van afstand net naast en Alain de Leth raakte de lat, maar geen treffers. Kwiek ’78 was in de afronding wel uitermate succesvol dus. Het is jammer om te zien dat het Valken-team onvoldoende vertrouwen in zichzelf lijkt te hebben. Maar om vertrouwen te krijgen moet er wel inzet en scherpte aan de dag gelegd worden. En de eerlijkheid gebiedt dan te zeggen dat vanaf de zijlijn gezien, weliswaar een makkelijke positie, de indruk is dat niet alle spelers steeds op maximale kunnen en kracht de wedstrijd aangaan. Maar het moet hoe dan ook niet vanaf de zijlijn gebeuren, maar binnen de lijnen.

In de tweede helft viel coach Martin Glim terug op enkele routiniers: Lennard Groot, Christian Wognum en Erik Appelman kwamen in het veld. In ieder geval leidde hun inbreng in de tweede helft tot meer bevlogen en duidelijk beter spel. Bij vlagen was het eigenlijk prima wat Valken toen liet zien, maar de score bood geen reële hoop meer. Eerst maakte Lennard Groot met een schitterende boogbal van afstand wel snel de 3-1, maar helaas volgde aan de andere kant ook weer een doelpunt. Bij 4-1 viel er geen opzienbarende terugkeer meer te verwachten. Het werd nog wel 4-2 door een kopbal bij de tweede paal van Erik Appelman op een voorzet van Niels Timmer vanaf de rechterkant.

Er zijn nog twee competitieduels te gaan. Valken kan alleen nog alles alles meezit de nacompetitie ontlopen. Valken zou dan moeten winnen van Sint George en Strandvogels en Apollo ’68 moet dan niet verder komen dan hooguit een overwinning bij WMC. Maar bij Valken zijn we realistisch en dat betekent dat normaal gesproken na de reguliere competitie de strijd in de playoffs wacht. De technische staf en de spelers zullen kritisch mogen zijn naar elkaar, maar bovenal ook positief gemotiveerd blijven om Valken met een gezamenlijke inspanning uiteindelijk wel in de Vierde Klasse te houden. Valken kan de komende weken het team en het spel op orde brengen om er daadwerkelijk “te staan” in het eerste nacompetitieduel. Want als die wedstrijd gewonnen wordt, pakt Valken direct de eerste kans om in deze klasse te blijven. Hoewel vooral de spelers het zullen moeten doen, is steun van het publiek natuurlijk van harte welkom, te beginnen volgende week tegen Sint George, waarbij al lange tijd in de planning staat om deze wedstrijd op te luisteren met een heuse Lente-borrel in de kantine. Kom allemaal, steun de ploeg en geniet daarna nog even van de gezelligheid op de club.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archief

Afgelastingen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 06-06-2020
Ochtend
Isabel/Jesse Dalmulder
Middag
OPVULPLEK/ Beau Wissink
Zie info en rooster.

Tweets

Jarigen :)

Nick Redeker, 01-06 (31 jaar)
Tim Stammes, 01-06 (21 jaar)
Daniel Hofman, 02-06 (19 jaar)
Daan Weverink, 04-06 (15 jaar)
Bo Vis, 05-06 (14 jaar)
Joa de Wit, 05-06 (9 jaar)
Copyright © 2020 DeValken.com