DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Valken blijft steken op gelijkspel tegen Sint George

Alleen als Valken 1 zou winnen van Sint George, zou in de laatste speelronde nog een miraculeuze ontsnapping mogelijk zijn. Maar het werd 1-1, waardoor de nacompetitie volgt. Immers, Apollo ’68 zal ongetwijfeld winnen van WMC. Toch leverde de laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie pluspunten op. Valken speelde krachtiger dan in de weken ervoor en creëerde daardoor veel kansen. Als dat spel wordt doorgezet en de kansen beter worden benut, dan moet via de nacompetitie alsnog ‘lijfsbehoud’ kunnen worden afgedwongen.

In de eerste helft werd niet gescoord. Valken-doelman Tom Besseling moest een paar goede kansen van Sint George onschadelijk maken en deed dat met verve. Van Valken-kant waren er een paar aardige aanvallen, met een prima rol voor jongeling Rick Boon op links en een mooie voorzet van Joris Molenaar op rechts. Beide keren kwam spits Lennard Groot niet tot scoren. De ervaren spits liet het elftal hoe dan ook beter voetballen. Hij kwam steeds goed aanspeelbaar uit de dekking en werkte keihard. Helaas miste hij een op een met de doelman door de bal te hoog over te lepelen.

Kort na rust zorgde Lennard Groot direct weer voor gevaar, maar zijn schot belandde op de lat. Het aanvalssein voor de tweede helft was er wel mee afgegeven. Vooral Erik Appelman, maar toch ook Lennard Groot en ook nog invaller Alain de Leth hadden hele beste scoringskansen, maar het lukte maar niet het net te vinden. Er was een penalty voor nodig om op voorsprong te komen, listig afgedwongen door Lennard Groot en, zoals altijd, vakbekwaam door aanvoerder Niels Timmer in het hoekje getikt. Het was jammer dat Valken daarna zich achteruit liet drukken en Sint George nog weer vrij gemakkelijk de gelijkmaker scoorde. Daarbij zou het blijven.

Volgende week de laatste speelronde, waarbij Valken zich moet verweren tegen Strandvogels dat op jacht is naar de titel. Voor Valken een mooie gelegenheid om zich met een sterke wedstrijd op te peppen voor de nacompetitie. Noteer alvast de datum: zondag 2 juni, volgende week wordt duidelijk wie de tegenstander dan zal zijn.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archief

Afgelastingen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 23-11-2019
Ochtend
Isabel/Mariska
Middag
Robin Vreeker/Dyshairen Hooij
Zie info en rooster.

Tweets

Jarigen :)

Jeffrey Meinders, 18-11 (23 jaar)
Judith Baars, 19-11 (48 jaar)
Emeline Bakker, 19-11 (13 jaar)
Jorick de Boer, 19-11 (25 jaar)
Jennifer Dekker, 19-11 (16 jaar)
Kryn de Groot, 19-11 (60 jaar)
Wally Bloemer, 20-11 (65 jaar)
Koen Vroling, 20-11 (27 jaar)
Bas Koopman, 22-11 (25 jaar)
Rinske Groot, 23-11 (24 jaar)
Teun Lakeman, 23-11 (10 jaar)
Copyright © 2019 DeValken.com