DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Valken sluit tegen Strandvogels goed af met gelijkspel

Valken 1 ging een moeilijke middag in Onderdijk tegemoet, want Strandvogels stond klaar om tegen Valken het kampioenschap binnen te halen. Daarvoor had Strandvogels doelpunten nodig. Medetitelkandidaat KSV stond er op doelsaldo beter voor. De laatste competitiewedstrijd bracht alles wat voetbal mooi maakt om naar te kijken, maar desondanks geen doelpunten. Met 0-0 bereikte Valken een prima resultaat en zo kon de ploeg op waardige wijze afscheid nemen van trainer/coach Martin Glim, die na een prachtige periode van vier jaar bij Valken de overstap gaat maken naar Opperdoes.

Dat er geen doelpunten vielen, was overigens een wonder. Strandvogels heeft drie keer de lat of paal geraakt en in de slotfase had Valken enorme scoringskansen, die jammerlijk onbenut bleven. Helaas speelde de harde wind ook een invloedrijke rol, waardoor heel goed voetbal niet altijd mogelijk was.  Maar Valken was duidelijk verlost van de druk van een naderende nacompetitie en speelde met veel inzet en felheid in de duels. De spelers lieten zien dat ze er alles aan gelegen was om de competitie goed af te sluiten. Als deze wedstrijd de opmaat is naar volgend seizoen, dan kan Valken weer een elftal worden waar rekening mee moet worden gehouden.

Tegen Strandvogels deed Lennard Groot wederom mee en met zijn spelinzicht en harde werken gaf hij het juiste voorbeeld. De spits vond in de laatste minuten zelfs nog het net, maar de scheidsrechter volgde helaas het ten onrechte gegeven vlagsignaal voor buitenspel. Maar een gelijkspel was eigenlijk wel een juiste afspiegeling, want Strandvogels zat het zeker niet mee bij de jacht op doelpunten. De Onderdijkers gaan  nu proberen via de nacompetitie promotie af te dwingen. KSV uit Heerhugowaard is kampioen en Valken eindigt op de elfde plaats. De nacompetitie is geschrapt, dus ook volgend seizoen speelt Valken in de vierde klasse. Voor Valken was het bij vlagen een moeizaam seizoen, maar tegen Strandvogels hebben de Valken-spelers laten zien dat er meer in zit. Daarvoor moet natuurlijk wel de selectie op peil blijven en mag er wel wat meer geluk zijn met het uitblijven van blessures en met het scoreverloop. Vooralsnog is de prestatie tegen Strandvogels een positief voorteken!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archief

Afgelastingen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 30-05-2020
Ochtend
Ati / Maarten van Warmerdam
Middag
Yoran Hoogewerf / Mats Verstraeten
Zie info en rooster.

Tweets

Jarigen :)

Timo Kromkamp, 26-05 (12 jaar)
Dennis Groot, 27-05 (20 jaar)
Marike de Wit, 28-05 (14 jaar)
Delano Bezuijen, 29-05 (16 jaar)
Wietse Sijm, 29-05 (28 jaar)
Charmaine Boon, 30-05 (29 jaar)
Rick Raven, 30-05 (31 jaar)
Loek Groot, 31-05 (26 jaar)
Copyright © 2020 DeValken.com