DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

De Valken zoekt op ludieke wijze nieuwe bestuurders: Verkeerd email-adres

Onderstaande artikel stond afgelopen week in het Noordhollands Dagblad. Helaas is het verkeerde email-adres aangemaakt: vrijwilliger@devalken.com.
Indien u wellicht reeds een reactie heeft verstuurd verzoeken wij u dit nogmaals te doen. Dit kan nu naar zowel vrijwilligers@devalken.com als ook vrijwilliger@devalken.com.


Het Valken-bestuur in ludieke shirts met vlnr.: Peter Bakker, Marijke Laan, Wendy Dekker, Frank Hand, Jeroen Bleeker, Trudie Besseling, Ron Laan en Timo Groot.

Cees Beemster
14/06/2019 om 15:54
HEM
De nieuwe kleedkamers en de nieuwe kantine van voet- en handbalvereniging De Valken zijn al enkele jaren klaar. Ook het nieuwe handbalveld is al in gebruik genomen. Voorzitter Frank Hand en penningmeester Trudie Besseling vinden het na jaren bestuurswerk welletjes en treden in oktober af. De club zoekt vervangers.

„De bestuurlijke taken zijn de komende jaren eenvoudiger dan de afgelopen tien jaar”, stelt secretaris Ron Laan. „De accommodatie staat. Het is nu zaak ervoor te zorgen dat er elke week kan worden gevoetbald en gehandbald.”

Zeker Frank Hand heeft een lange staat van dienst bij de club. Hij trad in september 2003 aan als voorzitter en is zelfs de langst zittende voorzitter van de club die in 1930 werd opgericht. „Hij is niet Valken-moe. Maar wel klaar met zijn rol als voorzitter”, vertelt Laan. Trudie Besseling is penningmeester sinds december 2011. „Zij is er nu ook wel klaar mee”, zegt Laan. „Als bestuur vinden wij ook dat onze vereniging toe is aan vernieuwing.”

Drukke jaren
De vertrekkende bestuursleden hebben drukke jaren achter de rug waarin De Valken enkele grote projecten heeft volbracht: de nieuwbouw van het clubhuis en de aanleg van het nieuwe handbalveld. En jaren waarin een fusie met sportvereniging ASV mislukte, al voetbalt die jeugd sinds enkele jaren inmiddels grotendeels wel bij De Valken.

De komende jaren staan geen grote projecten bij De Valken op stapel. Dus krijgen de nieuwe bestuurders het volgens Laan gemakkelijker. Om die mensen te vinden vroegen de huidige bestuurders tijdens de laatste kermis in Venhuizen op ludieke wijze aandacht voor de noodzakelijke vervanging.

Gehuld in rode shirts werden omstanders tijdens het feestgedruis gewezen op de zoektocht naar nieuwe bestuurders, en andere vrijwilligers zoals een speaker voor de zondagse thuiswedstrijden van het eerste voetbalelftal.

’Impact is geweldig’
„Door de ludieke actie maken we er niet meteen een megaprobleem van, maar we zorgen er wel voor dat mensen hierover praten”, aldus Laan. „De impact is geweldig. Iedereen praat erover, al hebben we nog niet direct nieuwe bestuurders gevonden. Frank en Trudie treden sowieso in oktober af, dat staat vast. Frank heeft al eerder zijn voorzitterschap verlengd en dat wil hij nu echt niet meer.”

„We hebben als bestuur zelf ook kandidaten op het oog en hebben al enkele mensen benaderd, maar we hebben al een paar teleurstellingen achter de rug. Veel mensen denken dat ze niet kunnen wat wij doen, zo krijgen we als reactie op onze shirts te horen. Maar het bestuurlijk werk dat voor ons ligt wordt echt eenvoudiger de komende jaren. De zaak staat.”

Speciaal voor nieuwe kandidaten voor voorzitter, penningmeester en andere vrijwilligersfuncties is De Valken inmiddels een nieuw speciaal e-mailadres aangemaakt: vrijwilligers@devalken.com. Ook tips voor mogelijke kandidaten zijn hier welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archief

Afgelastingen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 29-02-2020
Ochtend
Monique/Wiebe Graaf
Middag
Sem Bleeker/Famke Groot
Zie info en rooster.

Tweets

Jarigen :)

Linda van t Hoff, 23-02 (26 jaar)
Hans Pronk, 23-02 (57 jaar)
Hans Pronk, 23-02 (57 jaar)
Finn Stapel, 24-02 (9 jaar)
Amber Hooijboer, 25-02 (17 jaar)
Jeroen Goedhart, 26-02 (29 jaar)
Copyright © 2020 DeValken.com