DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Valken 1 na drie duels voor de beker klaar voor competitie 4e klasse C

Valken 1 heeft drie wedstrijden op rij voor de bekercompetitie gespeeld. Het elftal onder leiding van de nieuwe trainer/coach René Bierdrager trad eerst aan in een uitduel tegen RKVV Zwaagdijk. Die wedstrijd werd gelijk gewonnen met ruime cijfers, te weten 1-8. Valken 1 maakte met diverse nieuwe, jonge spelers een frisse indruk en speelde bij vlagen prima voetbal. Al was wellicht de tegenstander uit Zwaagdijk op dat moment nog niet helemaal maatgevend.  Zwaagdijk werd overigens gecoached door Harry Sierkstra, een goede bekende van onze club.

De tweede wedstrijd was thuis tegen Sporting S. uit Schermerhorn. In de eerste helft bleef het 0-0 maar bereikte Valken wel een licht overwicht. Dat leek een goede voorbode voor na de rust, maar helaas ging het toen mis. In ‘no time’ stond Valken 0-3 achter, gewoon niet bij de les. Maar wat daarop volgde was dan weer mooi om te zien. De spelers lieten de koppies niet hangen en vochten zich heel knap terug tot 3-3 en er waren zelfs een paar goede kansen op de winnende treffer. Jammer genoeg sloeg Sporting S. vlak voor het laatste fluitsignaal nog een keer toe en ging het duel met 3-4 verloren.

Tegen KGB, de derde wedstrijd, stond er nog van alles op het spel. Als Valken zou winnen, kon er ‘doorgebekerd’ worden als poulewinnaar, KGB zou daarvoor aan een gelijkspel genoeg hebben. Het werd op de drukbezochte en gezellige zondagmiddag van het ’60 jarig-handbaljubileum’ een zeer open en attractieve wedstrijd. Er ging veel goed, maar ook nog veel fout. In de slotfase was de tank een beetje leeg bij Valken 1 en trok KGB de wedstrijd met 3-5 naar zich toe. Maar lange tijd was Valken 1 een gelijkwaardige tegenstander van de derdeklasser en kwam Valken zelfs tweemaal op voorsprong.

De bekercompetitie is voor Valken ten einde. Aan de ene kant is dat jammer, aan de andere kant zijn de drie duels prima geweest om het elftal klaar te stomen voor de competitie in de vierde klasse C. Met nieuwe spelers als Jeremy Vreeker, Wouter Laan en Giel Besseling is er de nodige concurrentie voor de elf basisplaatsen. Vooral Jeremy Vreeker beschikt op het eerste gezicht over specifieke voetbalkwaliteiten die het team echt beter maken. Hij maakte al diverse doelpunten en zijn buitenkantvoet-doelpunt tegen KGB belandde subliem in de bovenhoek, hij gaf daarmee een fraai visitekaartje af aan de supporters. Naast de inbreng van de nieuwe spelers, lijkt het alsof de spelers van de afgelopen seizoenen weer nieuwe energie hebben om er tegenaan te gaan. René Bierdrager staat overigens nog wel voor enkele belangrijke keuzes en volgende week zullen we zien met welk team Valken 1 aan de aftrap staat. Het vertoonde spel in de bekerwedstrijden geeft in ieder geval reden tot optimisme.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archief

Afgelastingen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 29-02-2020
Ochtend
Monique/Wiebe Graaf
Middag
Sem Bleeker/Famke Groot
Zie info en rooster.

Tweets

Jarigen :)

Linda van t Hoff, 23-02 (26 jaar)
Hans Pronk, 23-02 (57 jaar)
Hans Pronk, 23-02 (57 jaar)
Finn Stapel, 24-02 (9 jaar)
Amber Hooijboer, 25-02 (17 jaar)
Jeroen Goedhart, 26-02 (29 jaar)
Copyright © 2020 DeValken.com