DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Valken verdient een punt in uitduel tegen St. George

De competitie is nog maar net op gang, maar Valken speelde in Spierdijk al een inhaalduel tegen St. George. Daar had begrijpelijkerwijs niet iedereen op gerekend, waardoor Jeremy Vreeker en Roan Groot ontbraken. Joris Molenaar begon eerst op de bank nadat hij vorige week geblesseerd uitviel en zo moest trainer/coach René Bierdrager sleutelen aan zijn opstelling. Rick Vriend speelde rechtsachter en daar had hij een zware dobber aan de sterkste man van St. George in de eerste helft. De wedstrijd was nog jong toen het al 1-0 voor St. George was, waarbij Valken verdedigend niet ingreep bij de steeds hoog opspringende bal. Toch stichtte Valken zelf ook gevaar voor het St. George-doel, met een laag schot van Kor Mantel en later nog een lage, wat vreemde corner die op de eerste paal belandde. Maar Valken mocht niet klagen, want St. George had een enorme pegel van afstand op de paal en later nog een bal op de lat. Al had Valken zelf ook voor rust nog kunnen scoren, via Rick Boon die zich knap vrijspeelde maar zichzelf niet beloonde en Remon Leeuw die een voorzet van Rick Boon faliekant verkeerd raakte.

In de tweede helft mochten Daan van de Akker en Joris Molenaar aantreden. Rick Boon maakte al snel de 1-1, waarbij hij prima doorzette, een persoonlijk duel met de keeper vakkundig afwikkelde en vervolgens eenvoudig kon binnenschuiven. Er volgde een sterke fase van Valken, met opvallend relaxed spel van de jonge debutant Daan van de Akker, die een paar keer het spel heel aardig wist te verdelen. Helaas kon Valken het goede spel niet volhouden en werd het aan beide kanten toch weer wat slordiger met vaak een lange bal. Joris Molenaar had de winnende treffer bijna nog op zijn voet, maar schuin voor doel vanuit een moeilijke hoek en met de keeper nog voor zich schoot hij iets te wild en daardoor over. Alles overziende, met de vele kansen die toch ook St. George had gekregen, moet het gelijkspel worden geaccepteerd als een terechte uitslag. Volgende week opnieuw een uitduel, dan tegen HSV Sport 1889 in Hoorn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archief

Afgelastingen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Tweets

Jarigen :)

Guusje Lakeman, 12-07 (8 jaar)
Wilco Kenter, 13-07 (36 jaar)
Jort Besseling, 14-07 (14 jaar)
Jinde Bos, 15-07 (10 jaar)
Rein Groot, 15-07 (17 jaar)
Copyright © 2020 DeValken.com