DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Valken zet Kwiek ’78 met 5-2 opzij met imponerende tweede helft

Valken 1 mocht zich op de zonnige Sinterklaasintochtdag meten met Kwiek ’78 dat in de ranglijst op gelijke hoogte stond. In dezelfde verhouding speelden de ploegen in de eerste helft. Er waren kansen over en weer en ook qua spel hielden Valken en Kwiek ’78 elkaar min of meer in evenwicht. Dat leverde de ruststand van 1-1 op. Valken scoorde door een sterke actie van Remon Leeuw aan de rechterkant die tot aan de achterlijn doorliep nadat hij eerder afgefloten had kunnen worden voor een overtreding, maar de scheidsrechter liet het op zijn beloop. Remon Leeuw behield het overzicht en speelde terug op Giel Besseling op het juiste moment, die de 1-0 liet aantekenen. Even later had Remon Leeuw opnieuw een prima actie waarbij hij zich vrijspeelde vanaf links maar zijn schot net het venijn miste om de attente keeper van Kwiek ’78 te verschalken. Zo’n vijf minuten voor rust kwam Kwiek ’78 langszij. Kor Mantel had nog een geweldige vrije trap, maar de keeper verdient alle lof voor zijn knappe redding. Helaas floot de scheidsrechter af voor de rust terwijl Giel Besseling net wilde aanleggen voor een overduidelijk beslissende voorzet.

Na rust zette Valken de turbo erop. Jeremy Vreeker was in het veld gekomen en de aanvallen verliepen daardoor vloeiender en op hoger tempo. Vooral Rick Boon was deze wedstrijd in zijn element. Nadat hij ook in de eerste helft al een keer een fraaie actie had, scoorde hij na een effectieve kapbeweging in de tweede helft met een boogbal in de kruising: 2-1. Valken zette goed door, onder andere met een opkomende actie en schot van de Glenn Bot, die als niet-vaste basisspeler een prima wedstrijd speelde. Christian Wognum liet een prachtige volley van zijn voet vertrekken maar Kwiek ’78 kon op de lijn nog redding brengen. Daarna was het de beurt aan Kor Mantel, die zeer ijverig was en ook goed speelde. Net als Rick Boon gaf hij eerst met een korte kap zijn tegenstander het nakijken en daarna legde hij de bal met precisie in de verre hoek: 3-1.

Kor Mantel was daarna met Sam Vroling betrokken bij een corner, die Sam Vroling hard voorzette, waarna Rick Boon de bal nog leek te toucheren, al kan het ook zijn dat Kwiek ’78 de bal zelf in de goal werkte. Als ‘man of the match’ krijgt Rick Boon natuurlijk het voordeel van de twijfel en het doelpunt op zijn naam. Het vijfde doelpunt mocht op overtuigende wijze worden gemaakt door Jeremy Vreeker. Kwiek ’78 deed nog iets terug met een tweede treffer maar Valken had zelf eigenlijk ook nog wel een paar keer kunnen scoren, zij het dat Kor Mantel en Jeremy Vreeker deze opgelegde kansen niet benutten.

Door de sterke winst staat Valken nu steviger op de vierde plaats. De eerste contouren in de krachtsverhoudingen in het huidige seizoen in de Vierde Klasse C zijn nu wel duidelijk waarneembaar. Valken heeft verloren van de ploegen op 1, 2 en 3, maar pakt wel vrijwel alle punten tegen de andere tegenstanders. Voorlopig is de opdracht voor de mannen van René Bierdrager om dat vol te houden. Wie weet gaan Always Forward, Strandvogels en HSV Sport 1889 nog fouten maken en kan Valken nog gaan voor een plek bij de eerste drie. Maar laten we eerst en bovenal heel blij zijn met de prestaties van Valken 1 tot dusverre in vergelijking met het moeizame seizoen 2018/2019. Volgende week speelt Valken thuis tegen Berkhout dat stijf onderaan staat, maar dan schuilt er natuurlijk altijd het gevaar van onderschatting. Het zou mooi zijn als de publieke belangstelling ook komende zondag weer goed is, want tegen Kwiek ’78 was het behoorlijk druk en gezellig langs de lijn.

 

2 thoughts on “Valken zet Kwiek ’78 met 5-2 opzij met imponerende tweede helft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archief

Afgelastingen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Tweets

Jarigen :)

Guusje Lakeman, 12-07 (8 jaar)
Wilco Kenter, 13-07 (36 jaar)
Jort Besseling, 14-07 (14 jaar)
Jinde Bos, 15-07 (10 jaar)
Rein Groot, 15-07 (17 jaar)
Copyright © 2020 DeValken.com