DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Valken boekt stroeve 2-0 overwinning op Berkhout

De ranglijst heeft niet altijd een voorspellende waarde voor de uitslag van een wedstrijd. Valken vierde, Berkhout laatste en toch werd het een kleine overwinning voor Valken met 2-0. Berkhout was er goed op ingesteld om niet van de mat gespeeld te worden, speelde achterin sowieso best goed en de keeper had een hele sterke dag. Valken deed er van alles aan, maar nauwkeurigheid ontbrak in het spel. En Berkhout had nog een gigantische kans om Valken in de tweede helft op achterstand te zetten. Dan mag je dus gewoon blij zijn met de uiteindelijke 2-0, weer drie punten erbij immers.

Als Rick Boon in vrijstaande positie de afgemeten voorzet van Kor Mantel in de beginfase had binnengekopt, zou dat tot een andere wedstrijd geleid hebben. Maar de bal ging over. Daarna bleek het lastig om in kansrijke positie te komen, want dan moest er eerst door een oerwoud aan Berkhoutspelers gevoetbald worden. Kor Mantel creëerde nog een goede kans met een fraaie aanname, maar ook zijn schot ging over, via de keeper, die ook weer goed de bal uit de hoek tikte op een laag schot van Niels Timmer. Niels Timmer had nog een schietkans maar dat schot werd gekraakt en Remon Leeuw was daarna niet bij machte de kans af te ronden. Zo stond het 0-0 bij rust.

In de tweede helft duurde het ook lang voordat er gescoord werd. De Berkhout-keeper maakte een schot van Joris Molenaar onschadelijk, na goed voorbereidend werk van Jelle Boon. Daarna had Valken veel geluk toen Berkhout bij de tweede paal een bal hoog over schoot, met iets meer rust had deze actie ongetwijfeld een tegentreffer kunnen opleveren. Deze kans voor de tegenstander was een van de weinige, want verdedigend bleef Valken goed overeind met centraal achterin Christian Wognum en Roan Groot, die voor zijn geconcentreerd uitgevoerde rol van achteruit werd beloond met de titel ‘Man of the Match’.

Met nog twintig minuten te gaan wurmde Jelle Boon zich vanaf rechts behendig het strafschopgebied in en toen de bal voor de voeten van Kor Mantel kwam, aarzelde de spits geen moment en haalde hij vanaf de rand zestienmeter subliem uit met een hard en geboogd schot waarbij de bal in de kruising kwam. Dat was zelfs voor de Berkhout-doelman geen haalbare kaart. Eindelijk 1-0, toch een flinke opluchting. Niet lang daarna volgde een penalty nadat Roan Groot geduwd was. Niels Timmer benutte de penalty vlekkeloos, 2-0 en daarmee was het resultaat zo’n beetje wel binnen. Om de nul te houden moest Valkendoelman Tom Besseling nog wel gestrekt naar de hoek bij een gevaarlijke vrije trap.

1 thought on “Valken boekt stroeve 2-0 overwinning op Berkhout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archief

Afgelastingen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 06-06-2020
Ochtend
Isabel/Jesse Dalmulder
Middag
OPVULPLEK/ Beau Wissink
Zie info en rooster.

Tweets

Jarigen :)

Nick Redeker, 01-06 (31 jaar)
Tim Stammes, 01-06 (21 jaar)
Daniel Hofman, 02-06 (19 jaar)
Daan Weverink, 04-06 (15 jaar)
Bo Vis, 05-06 (14 jaar)
Joa de Wit, 05-06 (9 jaar)
Copyright © 2020 DeValken.com