DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Valken pakt verdiend de winst tegen DWB

Het hing er een beetje om of het laatste duel voor de winterstop gespeeld kon worden. Maar door het veld goed te prikken door gemeente en vrijwilligers gedurende de hele week, stonden Valken en DWB aan de aftrap. En er kwam ondanks het wat gure weer veel publiek op af, dat zag dat Valken echt voor de winst speelde. Maar winnen gaat niet zomaar. Voordat Roan Groot met een hard schot de 1-0 tegen de touwen knalde, was DWB erg gevaarlijk en greep gelukkig keeper Loek Groot goed in. Toch werd het 1-1 waarbij Valken er defensief niet goed uitzag. Gelukkig was Roan Groot attent nadat Jeremy Vreeker een hoge voorzet vlak voor rust tegen de paal kopte, waarna Valken dus toch weer op voorsprong kwam: 2-1. Dat had al eerder kunnen gebeuren bij een goede kans voor Remon Leeuw en een kopbal van Joris Molenaar. Maar DWB had in beide gevallen een prima doelman onder de lat staan.

In de tweede helft had Valken het betere van het spel. Het elftal kreeg bovendien wat lucht door de derde treffer van Roan Groot die oog in oog met de keeper overtuigend afrondde. Roan Groot moet als spits altijd opboksen tegen het beeld dat hij vooral gezien wordt als noeste verdediger, maar deze middag had hij ook voorin een sterk optreden met drie goals en nog wel meer goede dingen in duels en bij het afjagen. Zo werd hij deze keer als spits ‘man of the match’, heel netjes gedaan.

Kor Mantel had nog een fraaie actie waarbij hij naar binnen kwam en gericht schoot, maar opnieuw had de keeper van DWB een passend antwoord met een snelle duik laag in de hoek. Het leek nog spannend te worden met een plotselinge 3-2, maar vrij snel daarna werd de eindstand bepaald op 4-2. Dat doelpunt waren drie sterke acties achter elkaar van eerst Kor Mantel, daarna Jelle Boon die het  overnam en Jeremy Vreeker bediende die in zijn aanname alles goed deed en bekeken afrondde en dus de terechte overwinning veiligstelde.

Voor Valken 1 zit de eerste seizoenshelft erop. De nieuwe trainer/coach René Bierdrager heeft het met zijn spelers heel knap gedaan. Vaak wordt er gewoon goed gevoetbald en veel minder vaak dan in het vorig ongelukkig verlopen seizoen gaat het elftal de mist in. Daar helpt zeker aan mee dat het aantal blessures beperkt blijft tot dusverre, de jonge spelers wat meer ervaring hebben en de (nog jonge) nieuwelingen op hun positie een toegevoegde waarde zijn. Al met al gewoon goed gedaan, ga zo door. Op 26 januari 2020 hervat Valken de competitie uit tegen Kwiek ‘78.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archief

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 11-04-2020
Ochtend
Monique / Sudeys Cise
Middag
Jurre Koopman/Finn Akkerman
Zie info en rooster.

Tweets

Jarigen :)

Collin Roosendaal, 04-04 (13 jaar)
Imme Broens, 05-04 (18 jaar)
Simone Hand, 05-04 (20 jaar)
Milan van der Veen, 05-04 (14 jaar)
Frank Bosma, 06-04 (45 jaar)
Ibrabimi mouad Mustapha, 06-04 (16 jaar)
Twan van Dulmen, 07-04 (17 jaar)
Roan Groot, 07-04 (29 jaar)
Copyright © 2020 DeValken.com