DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Speciale gasten van het bestuur bij De Valken – DWB

Bij de laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis tegen DWB, had het bestuur twee oud-trainers te gast: Jan Karsten en Mark Vis. Voor de periode van beide trainers moeten we al weer even terug in de tijd, maar het gaat wel om tijden die we ons bij De Valken nog goed herinneren. En dat gold ook voor Jan Karsten en Mark Vis. Uit het bezoek werd wel duidelijk dat voor beide mannen De Valken een dierbare vereniging is en dat ze met vooral mooie herinneringen terugkijken op hun periode bij de club. Ze vonden het dan ook mooi om aan de hand van de bestuurspresentatie voorafgaand aan de wedstrijd te merken dat De Valken er aan het einde van 2019 in zijn algemeenheid goed voorstaat. En na het wat officiële begin, begon voor Jan Karsten en Mark Vis de middag pas echt, met gesprekjes met oude bekenden langs de lijn en daarna gezellig nazitten in de kantine.

Jan Karsten is de trainer die met Valken 1 het hoogste niveau ooit heeft gehaald, namelijk spelen in de Tweede Klasse. Moet je nagaan dat hij ooit werd geïnterviewd in het Noordhollands Dagblad als trainer van de op dat moment topamateurclub in West-Friesland! Jan is zelf een voormalig profvoetballer (FC Volendam)  en hij liet zijn spelers destijds geloven in ambitie. Daarmee had hij dus niets teveel gezegd. De vonken spatten er vanaf tijdens de training en in de wedstrijden werden de resultaten behaald richting kampioenschap en de promotie naar de Tweede Klasse. En we weten dat Jan Karsten – sinds kort zelfs opa – nog altijd een ware ambassadeur is van De Valken. Mooi is dat.

Met de komst van Mark Vis ging De Valken rond de eeuwwisseling letterlijk en figuurlijk een nieuw tijdperk in. Hij zorgde als beginnend trainer voor veel verjonging in de selectie en hij had veel aandacht voor de randvoorwaarden om goed te kunnen presteren. Ook de ‘spelerspot’ stamt uit die tijd. Het leverde al met al zeker ook in die tijd leuk voetbal op onder leiding van de man uit Purmerend. Mark was nog niet binnen in de bestuurskamer of alle namen passeerden al de revue en feilloos werden de spelers achter elkaar doorgenomen. Een echte liefhebber en betrokken trainer.

Valken won verdiend met 4-2 van DWB en sloot daarmee de eerste seizoenshelft prima af. Het team van René Bierdrager staat voorlopig vijfde en dat is zeker terecht. Wie weet zit er nog meer in na de winterstop, te beginnen met de uitwedstrijd tegen Kwiek ’78. Ron Laan sponsort die middag met zijn advocatenkantoor Van Diepen Van der Kroef in Avenhorn de wedstrijdbal en mag dus zelf eens te gast bij het bestuur, ook leuk natuurlijk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Corona protocol

Laatste update 15-10
Klik hier voor alle info

Special sponsors

 

Archief

Afgelastingen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 06-03-2021
Ochtend
Nancy/Chris Beemter
Middag
Ruben Willemse/Justin Oudshoorn
Zie info en rooster.

Tweets

Jarigen :)

Nobi Jonker, 02-03 (37 jaar)
Maaike Haijma, 03-03 (13 jaar)
Margreet van Dulmen, 04-03 (51 jaar)
Majel Langedijk, 04-03 (21 jaar)
Morris Laan, 05-03 (17 jaar)
Dieuwertje Karsten, 06-03 (36 jaar)
Copyright © 2021 DeValken.com