DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Valken hervat competitie met winst op Kwiek ’78

Met een glorend zonnetje stond Valken 1 in Avenhorn aan de aftrap tegen Kwiek ’78 om de competitie in de vierde klasse C te hervatten. De beginfase was zeer overtuigend, met verzorgd positiespel en slimme aanvalsopzetten. Het leidde tot goede tot zeer goede kansen. Na een goede doorkopbal van Roan Groot mocht Rick Boon aanleggen voor de openingstreffer, maar de keeper voorkwam dat. Daarna leek Jeremy Vreeker fraai te scoren met een boogballetje na een mooie combinatie met Kor Mantel, maar de bal ging net over. Roan Groot was met diverse koppogingen dichtbij een treffer, maar die viel nog niet, ook niet toen Rick Boon vanaf rand strafschopgebied overschoot omdat hij iets teveel achterover hing bij zijn poging. Het was Kor Mantel die wel scoorde. Hij was er als de kippen bij toen Mike Groot van afstand schoot en zijn schot gekraakte zag, maar de keeper kon de bal niet vastpakken. Het regende al met al kansen die onbenut bleven. Gelukkig schoot ook Kwiek ’78 de bal voorlangs bij een enorme kans op de gelijkmaker.

De balsponsor deze dag was Van Diepen Van der Kroef Advocaten, ook bekend als hoofdsponsor bij De Valken. In de rust kreeg Ron Laan namens de balsponsor de opdracht om de man van de wedstrijd te kiezen, al moest die natuurlijk dan wel van thuisploeg Kwiek ’78 zijn. Anders had hij zeker Mike Groot gekozen die een dijk van een wedstrijd speelde met uitstekend verdedigend spel, maar ook veel dreiging in zijn aanvallende acties over de linkervleugel. Overigens speelde de nummer 10 van Kwiek ’78 die wel gekozen werd, ook prima centraal op het middenveld.

Doordat de score ook in de tweede helft lang uitbleef, zag je de onzekerheid er een beetje insluipen bij Valken, dat nog wel de aanval zocht maar niet meer met het vernuft uit de eerste helft. Gelukkig viel de bevrijdende tweede treffer wel. Met dank aan de keeper van Kwiek ’78 die de bal totaal verkeerd inspeelde waardoor de bal bij Jelle Boon kwam die eerst de bal nog leek te verspelen maar toen die opnieuw voor zijn voeten kwam beheerst afrondde: 0-2. Kwiek ’78 kon het daarna ook niet echt meer maken en zo eindigde het eerste duel na de winterstop in een, over de hele wedstrijd gezien, verdiende overwinning voor Valken. Zo zit Valken gelijk weer in het juiste ritme. Volgende week opnieuw een uitduel: tegen Woudia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archief

Afgelastingen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Tweets

Jarigen :)

Denise Bleeker, 08-07 (12 jaar)
Isa Besseling, 09-07 (16 jaar)
Lynn Kramer, 10-07 (10 jaar)
Copyright © 2020 DeValken.com