DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Valken in mooi duel naar gelijkspel tegen koploper Always Forward

Met de thuisnederlaag tegen RKEDO nog vers in het geheugen, zag het duel tegen koploper Always Forward er op voorhand uit als een grote hindernis. In de eerste helft manifesteerde Always Forward zich ook daadwerkelijk als de betere ploeg. Door een droge knal van net buiten het strafschopgebied kwam de Hoornse tegenstander op 0 -1. Het was vooral in de verdediging een slordig moment van Valken, dat zelf ook al een goede kans kreeg met een kopbal van Kor Mantel. Hoewel Always Forward beter was, liep het over Valken heen. Sterker nog, Giel Besseling kreeg een hele goede kans na prachtig voorbereidend werk van Roan Groot en Niels Timmer, maar op de doellijn werd de bal nog weggewerkt. Het gaf Valken wel het vertrouwen dat er meer in zat. En dat werd kort voor rust bevestigd, toen Jeremy Vreeker met een knappe actie op links goed doorkwam en de bal feilloos bij Niels Timmer voor de voeten legde die goed naar de eerste paal gekomen was en de gelijkmaker kon binnentikken.

Na rust ging Valken steeds beter spelen en werd Always Forward regelmatig in de problemen gebracht. De koploper zelf was af en toe ook wel gevaarlijk, maar vooral Valken ging voor het doelpunt. En dat kwam: bij een hoge uittrap van keeper Loek Groot zag Rick Boon zijn kans schoon en listig wist hij de bal net iets eerder te raken dan de verdediger en uitkomende doelman van Always Forward: 2-1. Helaas kwam Always Forward nog weer naast Valken vanaf de strafschopstip, nadat een diepe bal door het midden werd gegeven en Valken een overtreding beging. Valken bleef erin geloven en vooral een schitterende pegel van Mike Groot in de slotfase had een beter lot verdiend. Maar de keeper maakte er het beste moment van zijn middag van. Tot het laatst toe bleef Valken gevaarlijk, maar er moest genoegen worden genomen met de 2-2 eindstand. Een mooi en verdiend resultaat dat Valken hopelijk ook weer in het juiste ritme brengt voor de komende drie uitwedstrijden. Always Forward blijft overigens op schema voor het in Hoorn zo vurig gewenste kampioenschap, althans promotie.

Helaas moest Valken drie keer noodgedwongen wisselen bij blessures of ander lichamelijk ongemak van Kor Mantel, Joris Molenaar en Christian Wognum. Maar hun vervangers deden het goed: Niels Timmer werd er zelfs ‘man of the match’ mee met fel, dwingend en slim spel op het middenveld en bovendien die fraaie treffer. Valken staat vierde op de ranglijst en moet proberen minimaal die plaats vast te houden omdat die waarschijnlijk recht gaat geven op deelname aan de nacompetitie. Maar daarvoor is ook nog de derde periodetitel een mogelijkheid en waarom zou Valken zich niet met ambitie daarop richten? Volgende week uit in Berkhout wacht de gelijknamige volgende tegenstander, die weliswaar laaggeklasseerd staat maar de laatste tijd in goede doen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archief

Afgelastingen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Tweets

Jarigen :)

Guusje Lakeman, 12-07 (8 jaar)
Wilco Kenter, 13-07 (36 jaar)
Jort Besseling, 14-07 (14 jaar)
Jinde Bos, 15-07 (10 jaar)
Rein Groot, 15-07 (17 jaar)
Copyright © 2020 DeValken.com