DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

PLan van aanpak om trainingen te hervatten

Plan van aanpak: Hervatting trainingen Handbal en Voetbal SV. De Valken
UPDATE (24-04-2020)Sinds de vorige berichtgeving over het Corona virus vanuit het bestuur van de Valken ontvangt u hierbij een update. Dinsdag 21 april is vanuit de overheid aangekondigd dat kinderen en jongeren vanaf 29 april meer ruimte krijgen voor georganiseerd buitensport maar geen officiële wedstrijden.

 • Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding samen buiten sporten.
 • Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand tussen elkaar.
 • Gemeenten maken hierover afspraken met de sportverenigingen.

In onderstaand plan van aanpak is aangegeven hoe we hier binnen SV de Valken (zowel onze afdeling handbal en voetbal) hier gezamenlijk invulling aangeven. Middels dit plan van aanpak willen we jullie verder informeren. Dit plan van aanpak is conform bovenstaande tot stand gekomen samen met de gemeente Drechterland. De gemeente Drechterland heeft hier haar goedkeuring voor gegeven.

COMMUNICATIE Binnen SV de Valken volgen we altijd de richtlijnen en adviezen van het GGD/RIVM/Overheid/gemeenten. Zorg dat je hier ook zelf kennis van neemt. Dit kan middels de volgende link http://www.rivm.nl/coronavirus Vanuit het bestuur zullen we jullie middels website/facebook en/of e-mail regelmatig informeren over de stand van zaken en eventuele nieuwe ontwikkelingen.

VEILIGHEID S.V de Valken neemt diverse maatregelen om besmetting met het COVID-19 virus te voorkomen. Een opsomming van deze maatregelen is hieronder weergegeven. We beginnen met veiligheid omdat dit vanuit het bestuur op dit moment het belangrijkste is.

 • Desinfectiegel of zeep zal beschikbaar worden gesteld voor de trainers op het park, deze is te vinden in het trainershok van de voetbal waar ook stromend water is;
 • Wanneer je verkoudheidsklachten, niest, keelpijn of verhoging hebt. Blijf thuis! – Wanneer er iemand binnen jouw gezin ziek is. Blijf thuis!
 • Op het park zijn looplijnen middels pijlen op de bestrating aangegeven om in en uitgaande sporters en trainers van elkaar te scheiden en op de wijze de 1,5 meter te kunnen waarborgen. Houdt in de looplijn zelf ook 1,5 meter afstand van elkaar (zie onderstaand plaatje)
 • Luister te allen tijde naar aanwijzingen van trainers omtrent training specifieke aanpassingen om verspreiding te voorkomen en kom deze na!;
PLAN VAN AANPAK Vanaf 29 april mogen we weer gaan trainen. Voor de voetbal starten we met de hele jeugdafdeling. Bij handbal starten we na 29 april alleen met de leeftijdscategorie t/m 12 jaar. Voor de leeftijd 13 t/m 18 jaar van de handbal wachten we nog even en in ieder geval tot 20 mei. Voorgaande heeft te maken dat de bal bij handbal als grootste besmettingsbron wordt aangemerkt en veiligheid dus zoals aangegeven voorop staat. Na 20 mei bekijken we de situatie voor de leeftijdscategorie 13 t/m 18 jaar handbal opnieuw.

We begrijpen vanuit het bestuur dat er mogelijk trainers en trainsters zijn die vanwege omstandigheden geen trainingen willen en of kunnen geven. Maak dit bespreekbaar en zullen we uiteraard respecteren. We mogen dus weer beginnen met trainen. Dit doen we door onderstaande geboden in acht te nemen.

 • De spelers worden door de betreffende trainer geïnformeerd wanneer we weer gaan trainen (dit kan dus ook na 11 mei zijn wanneer ook de scholen weer zijn begonnen t/m 12 jaar)
 • Luister te allen tijde naar de instructies van de trainer en volg deze onmiddellijk op!
 • Het B en C-veld voor voetbal zijn beschikbaar voor trainingen. Het trainingsveld is vanwege onderhoud niet beschikbaar. Het handbalveld is beschikbaar voor de handbal.
 • De trainers van de teams tot en met 12 jaar houden zelf ten alle tijden 1,5 meter afstand van elkaar, kinderen en jongeren
 • Spelers en trainers voetbal boven de 12 jaar houden zelf ten alle tijden 1,5 meter afstand en hebben geen handmatig balcontact (niet ingooien of inrollen) en dragen geen hesjes
 • Alleen trainers mogen in het ballenhok
 • De kleedkamers blijven dicht. Dus thuis douchen en omkleden
 • Deel geen bidons met drinken met elkaar maar neem indien noodzakelijk je eigen bidon mee
 • Kinderen en jongeren moeten zoveel mogelijk zelf naar het park komen
 • Indien dit bij de allerjongsten niet mogelijk is wordt het kind op het parkeerterrein uit de auto gelaten. Bij ophalen wacht de ouder op het parkeerterrein (spreek dit af met je kind)
 • Ouders mogen niet op het park komen, dus ook niet kijken

Het bestuur kan dit niet alleen! Spreek elkaar aan en neem jullie eigen verantwoordelijkheid hierin als trainer, ouder, kind en jongeren! We moeten het samen doen om weer verantwoord maar vooral veilig te kunnen trainen. www.rivm

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Corona protocol

Laatste update 12-06-21
Klik hier voor alle info

Special sponsors

 

Archief

Afgelastingen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Tweets

Jarigen :)

Yarno Visser, 02-08 (17 jaar)
Arnold Dudink, 03-08 (55 jaar)
Nick Duppen, 03-08 (22 jaar)
Jesper Bot, 04-08 (28 jaar)
Marc Zwagemaker, 04-08 (26 jaar)
Mike Laan, 05-08 (9 jaar)
Copyright © 2021 DeValken.com