DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Valken 1 verliest tegen St. George opnieuw

Zonder toeschouwers wegens de strenge coronamaatregelen moest Valken 1 aantreden tegen St. George, dat met al twee overwinningen op zak vrijuit kon voetballen. Voor Valken stond er meer druk op, met 1 puntje uit twee duels. Het eerste kansje was voor de thuisploeg maar Jelle Boon was niet fel genoeg om te scoren. Kort hierop leek St. George te scoren maar redde doelman Tom Besseling prima. Hoewel St. George wat meer scherpte aan de dag legde, was het toch Valken dat een aantal kansen kreeg. Rick Boon en Jeremy Vreeker schoten te slap in. Maar Jeremy Vreeker had daarnaast ook twee prima pogingen: een prachtig gekruld schot waar de keeper uit Spierdijk nog maar net aan bij kon en diezelfde keeper haalde nog een bal laag uit de hoek. Beetje pech dus. In die fase waren de ploegen aan elkaar gewaagd, maar het ging vervolgens voor rust helaas toch twee keer mis voor De Valken. Bij beide goals werd een aantal fouten gemaakt en genadeloos afgestraft door de tegenstander.

Na rust had Valken de harde wind mee, maar toch was het St. George dat de voorsprong uitbreidde. Eerst was er voor St. George wel heel veel ruimte op rechts. Met een lage voorzet werd de bal vakkundig bij de eerste paal tegen de touwen gewerkt. En de vierde volgde vlak daarna, waarbij de verdediging te weinig weerstand bood. Gelukkig kwam er daarna een fase waarin Valken liet zien dat het ook echt anders kan. Met meer felheid en scherpte werd het doel van St. George gezocht. Kor Mantel scoorde twee keer. Hij kapte zich goed vrij en schoot hard en laag in. En later nog een vrije trap van veraf met een bal die alles en iedereen voorbij ging en doel trof. Vlak voor tijd bepaalde St. George de eindstand op 2-5.

Na drie wedstrijden staat Valken er niet goed voor. Volgende week is er de uitwedstrijd tegen DWB, een ploeg die haar draai al wel gevonden heeft. Maar elk nieuw duel biedt natuurlijk nieuwe kansen. Vorig seizoen deed het elftal met veel dezelfde spelers het uitstekend, ze zijn het voetballen natuurlijk niet verleerd. De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat bij enkele spelers nog wel beetje ‘gif’ aan het spel ontbreekt. Het gaat er nu om bij de trainingen de scherpte terug te krijgen en het vertrouwen in elkaar te behouden. En een beetje geluk mag er ook wel bijkomen. Alle wedstrijden tot dusverre was het Valken dat op ongelukkige wijze op achterstand kwam. Laat dat nu eens een keer andersom zijn. Door op voorsprong te komen komt een team toch makkelijker in goede doen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Corona protocol

Laatste update 20-03
Klik hier voor alle info

Special sponsors

 

Archief

Afgelastingen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 24-04-2021
Ochtend
Atie/Mats Verstraeten
Middag
Melle Peerdeman/Dex Koomen
Zie info en rooster.

Tweets

Jarigen :)

Joey Groot, 16-04 (15 jaar)
Merijn Pronk, 16-04 (19 jaar)
Fenna Smit, 16-04 (52 jaar)
Marije Appelman, 17-04 (18 jaar)
Jos Dalmulder, 18-04 (43 jaar)
Britt Vreeker, 18-04 (16 jaar)
Lizanne Bousma, 19-04 (22 jaar)
Amy Haakman, 19-04 (31 jaar)
Wouter Laan, 19-04 (22 jaar)
Linda Wagemans, 19-04 (48 jaar)
Copyright © 2021 DeValken.com