DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Prima seizoenstart voor Valken 1 tegen Woudia

De competitie in de 4e klasse B in het seizoen 2021/2022 begon voor Valken 1 in Westwoud. Uit bij Woudia won Valken met 1-4, een overtuigende uitslag. De eerste helft had Valken de overhand. In het begin kwamen er nog niet veel kansen, maar gaandeweg werd vooral Remon Leeuw een paar keer in scoringspositie gebracht maar zijn doelpogingen leidden nog niet tot een score. Ook een schot van Kor Mantel werd geen treffer, al had de spits de bal hoe dan ook nog beter kunnen meegeven aan een medespeler aan de linkerkant. Via Jeremy Vreeker kwam Valken op een verdiende voorsprong. Het schot was niet eens al te best, maar de verwerking in de Woudia-defensie was onvoldoende: 0-1. Woudia kwam in de eerste helft voor het doel van Valken alleen tot een schot van afstand dat vrij hoog over ging.

Na rust deed Woudia het wel beter en werd het een gelijk opgaande strijd met veel kansen over en weer. Valken speelde bij vlagen zorgvuldig aanvalsspel, opgebouwd van achteruit. Net na de rust leek Kenny Koster met een kopbal succesvol te worden maar de bal ging naast op een voorzet van Rick Boon. Diezelfde Rick Boon werd even later met een lange pass bereikt op links. Hij had een sterke passeerbeweging in huis en gaf met een hard schot de keeper geen kans: 0-2. Valken leek op een veilige voorsprong te staan, maar Woudia kwam toch nog een paar keer gevaarlijk door. Eerst met een kans vlak voor doel waar keeper Tom Besseling een goede redding verrichtte en daarna met een afstandsschot dat maar net naast de kruising vloog. Het spel ging op en neer. Remon Leeuw wist na een goede balverovering de bal met precisie terug te leggen op Kor Mantel, die wel raad wist met deze kans: 0-3. Daarna scoorde Woudia wel de 1-3, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Sterker nog, het slotakkoord was voor Valken. Kor Mantel bereikte met een leep voorzetje Giel Besseling, die met het hoofd de 1-4 gretig binnenknikte.

Een prima start dus voor het elftal van Gert Feld en Remco Wachter. Drie punten, veel goals. Met vertrouwen kan worden uitgezien naar de eerste thuiswedstrijd komende zondag tegen Zwaagdijk. Het zou des te mooier zijn als de publieke belangstelling en het weer dan ook goed zijn, waardoor het net zo gezellig wordt als bij Woudia op deze zonovergoten zondag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Corona protocol

Laatste update 12-06-21
Klik hier voor alle info

Special sponsors

 

Archief

Afgelastingen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 30-10-2021
Ochtend
Damian Kaat / Veronique
Middag
Stein Lakeman / Tim Weverink
Zie info en rooster.

Tweets

Jarigen :)

Lars Haring, 25-10 (12 jaar)
Bryan Stosz, 26-10 (21 jaar)
Jante Beemster, 27-10 (13 jaar)
Sjaak Groot, 27-10 (73 jaar)
Ruud Klaij, 27-10 (47 jaar)
Fynn de Wit, 27-10 (13 jaar)
Doutzen Jacobs, 29-10 (12 jaar)
Copyright © 2021 DeValken.com