DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Speciale gasten van het bestuur bij De Valken – Zwaagdijk

Na lange tijd was het bestuur weer eens in de gelegenheid speciale gasten uit te nodigen bij een wedstrijd van Valken 1. De eer viel te beurt aan de Gemeente Drechterland, die met wethouder Simone Visser-Botman en Dirk Westerink, Afdelingshoofd Realisatie en Uitvoering, naar de eerste wedstrijd op het gerenoveerde hoofdveld kwamen kijken. Onze gasten zagen Valken 1 met 3-0 winnen van Zwaagdijk, maar ook was te zien dat de nieuwe grasmat uitstekend intact bleef ondanks de langdurige regenval. Dat is eigenlijk twee keer winst.

In de afgelopen maanden is door de Gemeente de renovatie van het hoofdveld ter hand genomen. Dat was hard nodig, omdat de laatste seizoen steeds duidelijker werd dat het hoofdveld niet meer de vereiste kwaliteit had. Eens in de zoveel tijd moet zo’n ingrijpende renovatie plaatsvinden en het veld van De Valken was ook in dat opzicht aan de beurt. De toplaag van het veld is daarbij geheel verwijderd en daarvoor in de plaats is een nieuwe toplaag aangebracht van de voor een sportveld gewenste samenstelling van grond en zand. Tevens is in het veld een ondergrondse regenleiding aangebracht, waardoor met een druk op de knop het veld nat gesproeid kan worden. Nadat de toplaag goed was geprepareerd is het veld ingezaaid en was het wachten op voldoende beworteling en dichtheid om erop te kunnen spelen. Bij een controle van een paar weken geleden gaf de Gemeente het groene licht om het eerste elftal op 3 oktober tegen Zwaagdijk te laten spelen.

Het bestuur heeft aan de hand van de presentatie over ‘ De Valken als mooie en belangrijke dorpsvereniging’ Simone Visser en Dirk Westerink uitvoerig geïnformeerd over hoe het er bij De Valken voorstaat en welk beleid het bestuur volgt. Het is ook van belang dat men bij de Gemeente hiervan goed op de hoogte is, want met de Gemeente als eigenaar van de sportvelden en verantwoordelijke instantie voor het maaien en onderhoud, draait het bij De Valken in feite om een goed samenspel tussen gemeente en vereniging. Recent is op het Gemeentehuis al uitvoerig vergaderd over hoe we verder gaan met elkaar om de kwaliteit van de velden zo goed mogelijk te laten zijn. Vooral het maaiwerk is na de uitgevoerde renovatie vanaf nu het belangrijkste aandachtspunt. En met het bezoek van de gemeente bij de wedstrijd leerden we elkaar nog beter kennen. Wethouder Visser bleef nog lang om zo ook in contact te kunnen treden met diverse mensen. Na een online start als wethouder, maakt ze gretig gebruik van de nu weer bestaande mogelijkheid tot ‘ echt’  contact.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Corona protocol

Laatste update 12-06-21
Klik hier voor alle info

Special sponsors

 

Archief

Afgelastingen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 30-10-2021
Ochtend
Damian Kaat / Veronique
Middag
Stein Lakeman / Tim Weverink
Zie info en rooster.

Tweets

Jarigen :)

Lars Haring, 25-10 (12 jaar)
Bryan Stosz, 26-10 (21 jaar)
Jante Beemster, 27-10 (13 jaar)
Sjaak Groot, 27-10 (73 jaar)
Ruud Klaij, 27-10 (47 jaar)
Fynn de Wit, 27-10 (13 jaar)
Doutzen Jacobs, 29-10 (12 jaar)
Copyright © 2021 DeValken.com