DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Valken 1 naar 3-0 thuiswinst tegen Zwaagdijk

In de aanloop naar de eerste thuiswedstrijd van de competitie voor Valken 1 tegen Zwaagdijk maakte de langdurige regenval onzeker of er afgetrapt kon worden. De consul achtte het veld goed bespeelbaar en dat was deze keer extra bijzonder, want het hoofdveld is in de afgelopen maanden geheel gerenoveerd met een nieuwe toplaag, ondergrondse beregening en uiteraard een nieuw ingezaaide grasmat. Het was dus spannend hoe het veld zich zou ‘ houden’, maar dat ging prima. Deze proeve heeft het veld keurig doorstaan, al was het voor de spelers vanwege de natheid wel lastig om op de been te blijven.

In het begin van de wedstrijd drukte Valken het team van Zwaagdijk achteruit, maar dat overwicht werd niet beloond met een doelpunt. Joris Molenaar zag de bal na een hard schot over het doel verdwijnen en een mooi boogschot van Giel Besseling onderging hetzelfde lot. Verder had Rick Boon nog een schitterende stift, maar de keeper verrichte een prachtige redding. Zwaagdijk toonde ongekende werklust, maar had ook nog een superkans, waarbij Tom Besseling als Valkendoelman gelukkig knap redding bracht. Bij rust was de stand nog steeds 0-0.

Na rust bleef het spel van Valken te slordig en leken de spelers de echte power te missen om Zwaagdijk aan te pakken. Pech was er bovendien voor keeper Tom Besseling die wegens een blessure uitviel, waarna Bart van Dulmen onder de lat ging staan. Zijn broer Luuk van Dulmen viel ook in en daardoor schoof Niels Timmer een linie naar voren. Dat hielp, want het spel verbeterde ineens en bovendien liep de tank bij Zwaagdijk wel een beetje leeg. Doelpogingen van van Rick Boon, Kenny Koster (fraai van afstand) en Kor Mantel leverden eerder niets op, maar Kor Mantel haalde wel succesvol uit na een slimme inworp op Niels Timmer die hem direct de bal terugbezorgde. Helaas voor de verder prima spelende doelman van Zwaagdijk liet hij bij dit schot de natte en dus gladde bal door zijn vingers glippen: 1-0. Luuk van Dulmen maakte kort hierna de 2-0 en het werd nog 3-0 door een perfect uitgevoerde aanval. Lorenzo van de Beek, uitverkoren tot ‘ man of the match’ wegens zijn solide optreden in een wedstrijd zonder echte uitblinkers, stuurde Niels Timmer diep, die Sam Vroling al om de bal hoorde vragen en op hem teruglegde, waarna Sam Vroling met een droge knal het derde doelpunt maakte. Zo willen we het meer zien. Of dat gaat lukken is aan Valken 1 dat volgende week uitspeelt tegen en in Berkhout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Corona protocol

Laatste update 12-06-21
Klik hier voor alle info

Special sponsors

 

Archief

Afgelastingen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 30-10-2021
Ochtend
Damian Kaat / Veronique
Middag
Stein Lakeman / Tim Weverink
Zie info en rooster.

Tweets

Jarigen :)

Lars Haring, 25-10 (12 jaar)
Bryan Stosz, 26-10 (21 jaar)
Jante Beemster, 27-10 (13 jaar)
Sjaak Groot, 27-10 (73 jaar)
Ruud Klaij, 27-10 (47 jaar)
Fynn de Wit, 27-10 (13 jaar)
Doutzen Jacobs, 29-10 (12 jaar)
Copyright © 2021 DeValken.com