DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Nederlaag voor Valken 1 tegen St. George

Vooraf werd al gesproken over de eerste echte graadmeter in de competitie voor Valken 1, al had St. George al wel wat puntjes verspeeld. En inderdaad bleek al snel na het eerste fluitsignaal dat St. George een geduchte tegenstander was. Het team uit Spierdijk gaf direct vol gas en Valken had in de eerste helft moeite om het tempo bij te benen en ook nog aan voetballen toe te komen. Toch bleven de echte kansen voor beide doelen lange tijd uit. Na een half uur was het wel raak en knalde St. George van grote afstand de bal fenomenaal binnen. De geopende score 0-1 zou ook de ruststand worden.

In de tweede helft toonde Valken een ander gezicht, hopelijk ook het ware gezicht voor de rest van de competitie. Nu koppelde Valken wel een hoge inzet aan een herkenbaar voetballend concept. Het was wel jammer dat er toch een paar spelers waren die verhoudingsgewijs gemakzuchtig bleven spelen. Op schitterende wijze maakte Valken gelijk. Kor Mantel wist met een bekeken, lange pass Rick Boon in de loop te bereiken. Rick Boon nam de bal goed onder controle, wachtte slim het juiste moment af en schoot vervoglens hard en overtuigend de bal diagonaal in. Prachtig doelpunt!

Helaas bleek het doelpunt geen omslag in de wedstrijd, want heel kort na de gelijkmaker kwam St. George alweer op voorsprong. Met een listige pass door de niet alerte verdediging van Valken, kon St. George opnieuw op voorsprong komen. De 1-2 zou de eindstand worden, al heeft Valken er alles aan gedaan om dat nog te voorkomen. Met vrije trappen, kopballen uit corners en een afstandsschot  werd het doel van St. George onder vuur genomen, maar op de een of andere manier zat het er helaas niet in. Daarbij zag de scheidsrechter ook nog een handsbal van St. George in het strafschopgebied over het hoofd, terwijl vriend en vijand in het veld en langs de lijn deze handsbal wel had opgemerkt. Niet getreurd, Valken staat na vier speelronden op een keurige tweede plaats en het elftal van Gert Feld en Remco Wachter heeft klasse en talent genoeg om in het verdere verloop van de competitie van zich te laten horen. De eerstvolgende wedstrijd is op 31 oktober uit tegen Kwiek 78 in Avenhorn. Mag Valken 1 dan weer op net zo veel publieke belangstelling als gistermiddag rekenen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Corona protocol

Laatste update 15-11-21
Klik hier voor alle info

Special sponsors

 

Archief

Afgelastingen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 11-12-2021
Ochtend
Nienke Ruiter / Monique
Middag
Julian Kunne / Djens Lely
Zie info en rooster.

Tweets

Jarigen :)

Marije Groot, 10-12 (31 jaar)
Copyright © 2021 DeValken.com