DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Valken 1 vlak voor tijd ten onder tegen Strandvogels

Het valt voor Valken niet mee om tegen Strandvogels in Onderdijk een resultaat te boeken. De ploegen komen elkaar al jaren tegen onderaan de dijk, maar meestal wint de thuisploeg. Dat was ook deze keer het geval. Valken speelde goed maar toen het er op aan kwam net iets minder geslepen en doortastend dan Strandvogels, dat als ploeg met een ‘over mijn lijk-mentaliteit’ wedstrijden naar zich toe weet te trekken. Valken is wat dat betreft echt nog een mix van ervaren spelers en jonge spelers, waarbij de jonge spelers en het elftal als geheel nog wat stappen kunnen maken.

Valken speelde in het mooie nieuwe uittenue┬á en begon sterk met veel balbezit en goed georganiseerd voetbal van achteruit. Een kans op een doelpunt bleef desaltniettemin uit en gaandeweg kwam Strandvogels beter in de wedstrijd. De openingsgoal was ook voor de thuisploeg, een harde schuiver vanaf de linkerkant betekende de 1-0. Hierna bleef Valken toch prima spelen, maar het team kwam niet tot scoren. De grootste kans was voor Giel Besseling op een voorzet van Kor Mantel. Door een slechte balaanname ging de kans alleen voor de keeper jammerlijk teloor. Strandvogels was wat vaker gevaarlijk voor het doel van Loek Groot, die als Valkendoelman enkele prima reddingen liet zien. Die liet hij zien aan een handjevol toeschouwers ‘ in functie’ , want publiek mocht er niet bij zijn wegens de coronamaatregelen. Gelukkig kon het publiek via Twitter het duel volgen, want de verslaggever deed zijn uiterste best zoveel mogelijk verslag te doen van wat zich in de wedstrijd afspeelde. Wie dat terugleest, beleeft de wedstrijd van minuut tot minuut.

Na rust was die wedstrijd een kansenfestival voor beide doelen. Vermeldenswaardig is zeker de slimme boogbal van Kor Mantel, die heel ijverig en gedreven speelde deze middag, maar helaas ging de bal niet alleen over de keeper maar ook over het doel. Uit het niets was daarna ineens Jeremy Vreeker bepalend nadat hij met een op maat gegeven pass Rick Boon in de loop bediende, die net op tijd de bal inschoof en het uiterste hoekje wist te vinden. Na de 1-1 volgde zelfs de 1-2 voor Valken. Er was al een vrije trap van Kor Mantel op de lat beland en later trof ook Jeremy Vreeker met een afstandsschot de lat, maar gelukkig stond Rick Boon klaar om de bal alsnog in het doel te werken. Voor het mooie te snel kwam Strandvogels op gelijke hoogte, juist in de fase dat Valken duidelijk de betere ploeg was. Daarna zette Strandvogels nog wat andere middelen in, waaronder de grofste tackle van de toch overwegend sportieve middag op Kor Mantel, gevolgd door weinig sportieve opmerkingen richting alles en iedereen. Maar het moet gezegd: met dit ‘schepje er bovenop’ wist Strandvogels vlak voor tijd nog wel de overwinning binnen te slepen.

En zo zakt Valken wat weg in de stand in de vierde klasse B, waar RKEDO fier aan kop gaat. Mogelijk wordt er de komende tijd niet gevoetbald als de KNVB de winterstop vervroegd laat ingaan. Maar ook als er wel doorgevoetbald wordt kan Valken door op de ingeslagen weg. Want weliswaar hebben de duels tegen ploegen uit het linkerrijtje slechts 1 punt opgeleverd (tegen Kwiek 78) opgeleverd, maar de nederlagen waren miniem in de score en met een beetje geluk en dat eerder genoemde ‘schepje er bovenop’ kan Valken vergelijkbare wedstrijden in de rest van de competitie wellicht wel in winst omzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Corona protocol

Laatste update 15-11-21
Klik hier voor alle info

Special sponsors

 

Archief

Afgelastingen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 22-01-2022
Ochtend
Khaled Afnikar / Nancy
Middag
Laurent de Lange / Matisse Beekenkamp
Zie info en rooster.

Tweets

Jarigen :)

Tim Boon, 16-01 (19 jaar)
Koen Groot, 16-01 (21 jaar)
Dennis Vriend, 16-01 (29 jaar)
Natasja de Graaff, 17-01 (17 jaar)
Joris Molenaar, 18-01 (22 jaar)
Copyright © 2022 DeValken.com