DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Valken 1 wint van RKEDO op basis van de eerste helft

Valken 1 had in de uitwedstrijd tegen RKEDO knap met 1-2 gewonnen en dat kunstje wilde het team natuurlijk graag herhalen voor eigen publiek. In de eerste helft speelde Valken beter dan de koploper van de Vierde Klasse B. Dit betere spel werd beloond met twee prachtige doelpunten. Bij de 1-0 kapte Kor Mantel naar binnen met een korte beweging, waarna de linkspoot met zijn rechtervoet een schitterend schot naar de kruising stuurde. Valken bleef na de openingstreffer de aanval zoeken en met wat steun van de harde wind kregen de roodgroenen nieuwe kansen. Eerst was er een aardige knal van afstand van Joris Molenaar die nog naast ging, maar toen Rick Boon door goed door te zetten de defensie van RKEDO de bal afsnoepte en Kor Mantel wist te bereiken was het opnieuw raak. Het leek wellicht een simpele goal, maar de fijnproevers zagen dat Kor Mantel op subtiele wijze de bal klaarlegde om de bal daarna inderdaad eenvoudig in het doel te kunnen schuiven: 2-0. Als Rick Boon daarna iets meer geluk had met een boogballetje bij de zoveelste uitbraak, was het duel al beslist voor rust, maar zover kwam het niet.

Na rust wilde de wedstrijd niet meer vlotten. En al helemaal niet van Valkenzijde. Valken trok zich terug ter verdediging van de voorsprong en zag nog maar weinig mogelijkheden om bij het doel van RKEDO gevaar te stichten. Echter, ook RKEDO wist het overwicht in de tweede helft niet in doelrijpe kansen uit te drukken en zo bleef het heel lang 2-0 in een tegenvallende tweede helft. Vlak voor tijd gaf de goed leidende scheidsrechter nog een strafschop wegens hands en RKEDO zette zodoende de 2-1 op het scorebord voor een paar spannende slotminuten, waarmee het duel in vrijwel alle opzichten vergelijkbaar was met de eerste wedstrijd: in de eerste helft was het Valken dat de toon zette en op 2-0 kwam, in de tweede helft kwam RKEDO sterk voor de dag maar kwam niet verder dan 2-1.

De winst werd nog veel mooier, toen bleek dat ook Strandvogels en HSV Sport 1889 verloren hadden. Daardoor komt Valken op de derde plaats, met maar één puntje minder dan HSV Sport 1889. RKEDO heeft vijf punten meer en staat bovenaan, maar zal nog niet gerust zijn omdat ook Strandvogels en HSV Sport 1889 nog als tegenstander komen opdraven. Volop spanning dus in de Vierde Klasse B! Daarover werd nog lang nagepraat, ook op het drukbezochte Food Festival.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archief

Corona protocol

Laatste update 23-03-22
Klik hier voor alle info

Afgelastingen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-03-2023
Ochtend
Isabel/Guus Stavenuiter
Middag
Teun Lakeman/Robin Vreeker
Zie info en rooster.

Tweets

Jarigen :)

Menno Demmenie, 23-03 (28 jaar)
Mike Beemster, 24-03 (20 jaar)
Colin Laan, 24-03 (20 jaar)
Luca Bleeker, 25-03 (15 jaar)
Gerard Laan, 25-03 (55 jaar)
Cas Mes, 25-03 (16 jaar)
Mariëtte Appelman, 26-03 (51 jaar)
Wiebe Graaf, 26-03 (14 jaar)
Sander Groot, 26-03 (49 jaar)
Teun Sluis, 26-03 (12 jaar)
Piet Portegies, 27-03 (50 jaar)
Copyright © 2023 DeValken.com