DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Valken 1 verdiend naar de 0-3 winst tegen Zwaagdijk

Het zou voor Valken kansen regenen tegen Zwaagdijk, maar in deze zonnige uitwedstrijd waren de eerste minuten niet best. Twee keer achter elkaar zat doelman Loek Groot niet bij de bal en bij de tweede kans werd de ingekopte bal gelukkig nog op de doellijn weggewerkt. De scheidsrechter zag het in perfecte positie en kende geen treffer toe. Na deze moeizame openingsminuten kwam Valken steeds beter in het spel en dat leverde niet alleen mooie aanvallen maar ook vele kansen op. Bij die kansen was Erik Appelman een paar keer betrokken. Jarenlang speelde hij al in Valken 1 maar door blessures raakte hij achterop. Toch mooi dat hij na lange tijd weer in de basis stond. Ook waren er goede kansen voor Giel Besseling en Joris Molenaar. Vooral Lorenzo van de Beek verstuurde de hele wedstrijd door voorzetten waaruit kansrijke situaties ontstonden. Pas vlak voor het rustsignaal sloeg Valken daadwerkelijk toe, waarbij Rick Boon door toedoen van Kor Mantel de bal kon binnenprikken. Ruststand 0-1.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Valken viel aan en sporadisch kwam Zwaagdijk voor het doel van Loek Groot, die verder in de wedstrijd solide keepte. Maar doelpunten maken bleek toch nog een opgave. Met Rick Boon als aangever was het Daan van de Akker die met een diagonale schuiver prima afrondde: 0-2. Dat gaf ook wel wat lucht, want bij 0-1 weet je het maar nooit. Het zou nog 0-3 worden door de man die dat vanwege zijn drive en goede spel ook verdiende. Dan gaat het over Kor Mantel die er alles aan deed in het duel met de stevige verdediger om aan de bal te komen. Waar een wil is, is een weg en zodoende wist Kor toch zijn voet tegen de bal te krijgen die als derde treffer over de doellijn rolde. Hoewel er nog wel meer aan het doelsaldo gewerkt had kunnen worden, kon iedereen toch blij zijn deze zondag. HSV Sport 1889 verloor namelijk en zo klimt Valken naar een prachtige tweede plaats. Blijft Valken ‘runner up’ of gaat RKEDO, dat vijf punten voorsprong heeft, nog in de problemen komen? We zien alweer uit naar komend weekeinde; Valken speelt dan thuis tegen DWB.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Corona protocol

Laatste update 23-03-22
Klik hier voor alle info

Afgelastingen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 10-06-2023
Ochtend
Sandy/opvulplek
Middag
opvulplek/opvulplek
Zie info en rooster.

Tweets

Jarigen :)

Arjan Degeling, 09-06 (57 jaar)
Alain de Leth, 10-06 (25 jaar)
Simone Feller, 11-06 (27 jaar)
Collin Lely, 12-06 (18 jaar)
Copyright © 2023 DeValken.com