DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Valken wint moeizaam, maar wint dus wel van DWB

Ook moeilijke wedstrijden over de streep trekken en daarbij het geluk een beetje afdwingen. Dat is wat Valken deed tegen DWB. Het zag er lange tijd naar uit dat de teams die aan elkaar gewaagd waren elkaar na 90 minuten in evenwicht zouden houden. Maar nadat Rick Boon diepgestuurd werd en in het strafschopgebied in de rug ten val gebracht werd, mocht Jeremy Vreeker vanaf elf meter de winnende 1-0 binnenschieten. Dat ging overigens ook maar net aan, want de doelman leek eerst de bal te keren. Het was meer spannend dan goed in dit duel. Steeds waren er fases waarbij dan weer de ene en dan weer de andere ploeg de meeste kansen of kansjes kreeg. Valken had kunnen scoren via een verre vrije trap van Kor Mantel die uiteindelijk een gevaarlijke doelpoging bleek. Ook uit de corner daarna ontstond er een goede kans voor Jeremy Vreeker die de bal in bovenhoek probeerde te schieten, wat ook bijna lukte.

Na rust had Loek Groot de redding van de wedstrijd toen hij in een 1-op-1 duel het hoofd koel hield en net op tijd zijn linkerbeen uitstak, waardoor hij een vrijwel zeker lijkend doelpunt wist te voorkomen. De doelman deed het ook in de rest van de wedstrijd goed. DWB had een beetje hetzelfde euvel als Valken en dat was in de buurt van het doel komen maar het doelpunt niet weten te maken. Valken bleek dus de meest gelukkige ploeg met de vrij late, maar onomstreden  toegekende strafschop.

Wat trouwens wel komisch is, is dat Valken met DWB als reclame op de borst speelde tegen de gelijknamige vereniging uit De Weere, al staat bij ons DWB natuurlijk voor het aannemingsbedrijf dat de hoofdsponsor is. Volgende week moet Valken uit naar Spierdijk om het op te nemen tegen Sint George. Het publiek zal in groten getale moeten afreizen om de wedstrijd te kunnen volgen, want de trouwe Twitter-verslaggever vertoeft dan in het zonnige Lissabon en heeft dan bij uitzondering even geen tijd voor De Valken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archief

Corona protocol

Laatste update 23-03-22
Klik hier voor alle info

Afgelastingen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 28-05-2022
Ochtend
Nataniel Lichodziejewski / Veronique
Middag
opvulplek / opvulplek
Zie info en rooster.

Tweets

Jarigen :)

Maas Bouman, 26-05 (19 jaar)
Timo Kromkamp, 26-05 (14 jaar)
Jeanne Wagemans, 26-05 (17 jaar)
Dennis Groot, 27-05 (22 jaar)
Marike de Wit, 28-05 (16 jaar)
Copyright © 2022 DeValken.com