DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Valken verliest van geslepen Strandvogels

Op de voorlaatste speeldag stond Valken voor de zware opgave om Strandvogels te verslaan. Dat zou niet gaan lukken. Weliswaar heeft Valken voldoende kansen op doelpunten gehad, maar Strandvogels speelde geslepen en zette alle middelen in om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Eindstand 0-2. RKEDO won met 4-1 van HSV Sport 1889 en mag zich de terechte kampioen van de Vierde Klasse B noemen. Gefeliciteerd RKEDO en succes in de derde klasse!

De eerste helft had Valken tegen Strandvogels nog de overhand. Vooral Kor Mantel had vele doelpogingen uit alle standen, waarbij een kort vlammend schot ineens in de korte hoek het meest tot de verbeelding sprak. Maar de doelman van Strandvogels stond daarbij goed opgesteld en die zou nog wel meer kundige reddingen verrichten in het duel. De scheidsrechter had in de ogen van het Valkenpubliek trouwens een strafschop moeten geven bij een kansrijke poging van Rick Boon waarbij hij vanachter naar de grond gewerkt werd. Maar de bal ging niet op de stip. Eerder had trouwens Rick Boon al een hele goede kans waarbij hij vreemd genoeg koos voor terugkappen van de bal, terwijl doorlopen en schieten een veel betere optie leek. Ondertussen moest Valken achterin goed opletten en dat deden vooral Niels Timmer en doelman Loek Groot ook. Zo werd het rust met een 0-0 stand.

Na rust kon Valken het niet meer waarmaken. De echte scherpte ontbrak, de linies sloten niet goed aan en bij de kansen die er toch nog kwamen ontbrak de overtuiging. Strandvogels sloeg vervolgens genadeloos toe met een snelle aanval, waar de uiteindelijke voorzet werd ingekopt. Na de 0-1 had Sam Vroling als eindstation van een knappe aanval van Valken een mooi schot, maar dat ging net naast. Valken ging wel op zoek naar een gelijkmaker, maar het wilde niet echt op deze wat druilerige zondag, waarin de nog nieuwe, comfortabele tribunestoeltjes al uitstekend dienst deden. Toen Strandvogels door een fout in de defensie van de thuisploeg de 0-2 binnenschoot, was het duel gespeeld. Beide ploegen kregen nog wel mooie, soms open kansen maar verder vielen er geen doelpunten meer.

Tot ‘Man of the Match’ werd Piet Portegies verkozen. Piet is al jarenlang de teammanager en verzorger tijdens wedstrijden. In die rol doet hij heel veel voor het team en dat met een kloppend hart voor De Valken. Voor weer een jaar trouwe dienst en bovendien een drukke middag als verzorger (waarbij hij iedere speler oplapte en dus eigenlijk de ‘ perfect game’ afleverde!), was het mooi om Piet met deze bijzondere uitverkiezing in het zonnetje te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archief

Corona protocol

Laatste update 23-03-22
Klik hier voor alle info

Afgelastingen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Tweets

Jarigen :)

Joey Boon, 23-06 (21 jaar)
Jeffrey Ruitenberg, 25-06 (28 jaar)
Isa Stosz, 25-06 (19 jaar)
Nordin van der Werff, 27-06 (15 jaar)
Copyright © 2022 DeValken.com