DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Valken 1 begint met zwaarbevochten driepunter tegen Victoria O

Na de net niet geslaagde bekermissie waarbij de poulewinst naar DSS uit Haarlem ging na 4-1 verlies vorige week, richt Valken 1 zich op de competitie in de Vierde Klasse B. Daarvoor had Valken voor de beker wel gewonnen van Callantsoog met 7-1 en Vesdo met 0-4.  Voor de competitie-opening reisde Valken naar Obdam. Het werd een zwaarbevochten overwinning van 0-1 tegen Victoria O, dat het grootste deel van de wedstrijd beter speelde maar niet gelukkig was in de afronding. Valken kwam voetballend in het begin nog aardig voor de dag, maar het spel werd gaandeweg stroever. Als je dan de drie punten mee naar huis mag nemen, zal tevredenheid bij spelers en technische staf overheersen. Volgende week thuis tegen Sint George zal het wel beter moeten.

In het eerste deel van de wedstrijd waren er weinig kansen, met een schot hoog over van Victoria O en een paar wegens buitenspel afgevlagde aanvallen van Valken. Kennelijk was de jonge, stoïcijns fluitende scheidsrechter niet overtuigd van buitenspel, want bij de volgende gelegenheid negeerde hij de grensrechter en prompt schoof Giel Besseling, na voorbereidend werk van Jeroen Bosch, de bal in het hoekje: 0-1. Jeroen Bosch is weer terug in het team na afwezigheid in de afgelopen seizoenen wegens studie elders. Deze keer bracht hij nog niet veel, maar met wat wedstrijdritme zullen we binnenkort wel weer kunnen genieten van zijn voetballende kwaliteiten. Valken had trouwens pech met blessures, waardoor ervaren krachten als Niels Timmer en Joris Molenaar niet konden spelen. Zo bekeken, deed de ploeg met jonge vervangers het dus best goed. Daar kwam bij dat keeper Loek Groot zowel bij hoge ballen als bij afstandsschoten heel goed presteerde. De doelman redde zo in de slotfase zijn ploeg, die de 0-1 vooral met inzet en wat geluk over de streep wist te trekken.

‘Een lekker begin’, zeggen we dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archief

Corona protocol

Laatste update 23-03-22
Klik hier voor alle info

Afgelastingen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 03-12-2022
Ochtend
Nancy/Yolaine Kappe
Middag
Tim Hofland/Hidde Verstraeten
Zie info en rooster.

Tweets

Jarigen :)

Sem Bleeker, 28-11 (18 jaar)
Carla Laan-Meissen, 29-11 (58 jaar)
Gido Sjerps, 29-11 (12 jaar)
Erwin Feller, 30-11 (25 jaar)
Lynn Koster, 30-11 (28 jaar)
Haan, 02-12 (56 jaar)
Tom Laan, 02-12 (19 jaar)
Copyright © 2022 DeValken.com