DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Valken sleept de winst eruit tegen Berkhout

Je maakt het niet vaak mee dat het 90 minuten lang regent tijdens een voetbalwedstrijd, maar bij het duel tussen Valken 1 en Berkhout was het toch zo. Aangezien het hoofdveld na de renovatie en de daarop volgende inschakeling van een robotmaaier er goed bij ligt, kon er toch prima gevoetbald worden. Dat deed zeker Yoran Hoogewerf toen hij werd vrijgespeeld door Jeroen Bosch. De jonge speler ging handig om de doelman heen en schoof de 1-0 binnen. Jeroen Bosch had na zijn assist ook zelf een doelpunt moeten maken maar in vrije positie vanuit een corner schoot hij de bal jammerlijk naast. Hoewel ook Berkhout wel kansen kreeg, had Stan Degeling voor Valken de score kunnen uitbreiden, maar zijn schot na een goed teruggelegde bal van Joris Molenaar was te zacht en daardoor makkelijk tegen te houden door de keeper. Zoals het altijd gaat als kansen niet benut worden, volgt een tegentreffer en dat was nu ook het geval. Uit een vrije trap kon Berkhout met een kopbal van dichtbij scoren. Voor rust was het goed dat Joris Molenaar nog bij een uitval van Berkhout redding bracht. Bij Valken stond trouwens Tom Besseling op doel. Helaas is de knieblessure van doelman Loek Groot ernstig en dat betekent dat hij dit seizoen niet meer onder de lat komt te staan. Maar Tom Besseling heeft gelukkig al enige ervaring als doelman van het eerste en dat gaat vast goed komen.

Na rust liet Yoran Hoogewerf nog een flitsend schot van zijn voeten schieten, waarbij de keeper maar ternauwernood de bal over de lat kon tikken. Ook verder speelde de aanvaller prima, fel in de duels en snel en doelgericht in zijn acties, maar ook prima in combinaties met mede-aanvaller Kor Mantel. Als stimulans werd Yoran verkozen tot ‘man of the match’. Hoogtepunt van de dag was de 2-1, waarbij Yoran Hoogewerf met een scherp geplaatste boogbal Kor Mantel bereikte, die in zijn aanname de verdediger subliem uitspeelde en de bal daarna in de hoek plaatste. Echt een plaatje van een doelpunt! Toch kwam Berkhout weer langszij, met overigens ook een fraaie treffer. Gelukkig zagen Kor Mantel en Joris Molenaar, die beiden prima speelden, kans om de 3-2 en 4-2 te maken. Daardoor kon de derde tegentreffer van Berkhout de winst niet ongedaan maken. Met drie punten erbij staat Valken gedeeld bovenaan in de Vierde Klasse B. Volgende week gaat het tegen DWB om de ‘echte’ koppositie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archief

Corona protocol

Laatste update 23-03-22
Klik hier voor alle info

Afgelastingen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 03-12-2022
Ochtend
Nancy/Yolaine Kappe
Middag
Tim Hofland/Hidde Verstraeten
Zie info en rooster.

Tweets

Jarigen :)

Sem Bleeker, 28-11 (18 jaar)
Carla Laan-Meissen, 29-11 (58 jaar)
Gido Sjerps, 29-11 (12 jaar)
Erwin Feller, 30-11 (25 jaar)
Lynn Koster, 30-11 (28 jaar)
Haan, 02-12 (56 jaar)
Tom Laan, 02-12 (19 jaar)
Copyright © 2022 DeValken.com