DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Valken pakt met veel moeite een punt tegen DWB

Met de Alpha Tours-bus vol met spelers, technische staf en aanhangers ging Valken 1 op het topduel tegen koploper DWB af. DWB dankte die positie aan het doelsaldo want Valken had net zo veel punten behaald. Na een zware strijd op het zonovergoten veld in De Weere, hielden de ploegen elkaar in evenwicht: 1-1. Valken mocht daar het meest tevreden mee zijn, want grote delen van de wedstrijd stond het elftal onder grote druk en zelf kwam het nauwelijks tot kansen. De kansen van DWB waren doorgaans schoten van afstand of kopballen bij hoge voorzetten. Maar Valken hield stand. Helaas leidde de fysieke strijd ook tot het uitvallen van Stan Degeling, die nog wel tot zo nu en dan een mooie voorzet vanaf de linkerkant kwam. In de eerste helft had Kor Mantel een kans omdat hij kon schieten na eerst naar binnen zijn tegenstander uit te kappen, maar andere verdedigers van DWB hielden zijn schot tegen. Hoogtepunt voor de rust was een ziedende streep van DWB waarbij de bal onderkant lat kwam en vanaf de grond weer hoog opstuiterde, waarna de kopbal overging. Halverwege zodoende geen doelpunten.

Na rust bleef DWB de bovenliggende partij, maar het doelpunt bleef uit. In een iets betere fase voor Valken viel zowaar de fortuinlijke openingstreffer voor de uitploeg. Bij een vrije trap belandde de bal bij de tweede paal en na een scrimmage kon Joris Molenaar de bal over de lijn tikken. Dat was een meevaller van jewelste. Maar Valken kon de winst niet over de streep trekken, hoewel ook in de slotfase, net als eerder, nog een bal op de lijn werd weggeschoten. Vanuit een harde, loepzuivere voorzet vanaf links kopte DWB de zeker verdiende gelijkmaker binnen. Aangezien de goede kans vlak voor tijd voor Lorenzo van de Beek niet werd benut, gingen beide ploegen na een zeer spannend duel onder leiding van een goede, consequente scheidsrechter naar de kleedkamer. Voor degenen die met de bus teruggingen, volgden nog een paar gezellige uurtjes in café ‘t Centrum dat bij DWB tevens de rol van kantine met verve vervult.

Volgende week mag Valken het opnieuw proberen tegen de koploper, want dat is Kwiek 78 geworden dat met winst op Zwaagdijk over DWB en Valken heen ging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archief

Corona protocol

Laatste update 23-03-22
Klik hier voor alle info

Afgelastingen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 03-12-2022
Ochtend
Nancy/Yolaine Kappe
Middag
Tim Hofland/Hidde Verstraeten
Zie info en rooster.

Tweets

Jarigen :)

Sem Bleeker, 28-11 (18 jaar)
Carla Laan-Meissen, 29-11 (58 jaar)
Gido Sjerps, 29-11 (12 jaar)
Erwin Feller, 30-11 (25 jaar)
Lynn Koster, 30-11 (28 jaar)
Haan, 02-12 (56 jaar)
Tom Laan, 02-12 (19 jaar)
Copyright © 2022 DeValken.com