DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Valken 1 speelt goed maar verliest wel van Kwiek 78

Net als vorige week tegen DWB speelde Valken zondag tegen de koploper, nu Kwiek 78. Het veldspel van Valken was vele malen beter deze keer, maar Kwiek 78 was effectief met zijn kansen en won met 0-2. Dat leverde de ploeg uit Avenhorn de eerste periodetitel op.

Valken speelde goed in de eerste helft, waarbij vooraf een minuut stilte werd gehouden voor de onlangs overleden oud-speler Joop Groot die we ons blijven herinneren vanwege zijn overtuigende rushes en harde schoten van afstand.  Bij schoten van Joris Molenaar (na mooie voorbereidende actie van zichzelf) en Kor Mantel redde de Kwiek-doelman heel knap. Jasper Buis miste het geluk bij een gewaagde volley. Valken had het beste van het spel en Kwiek 78 kwam niet echt tot kansen.

Na rust was dat direct anders en kreeg Kwiek 78 wel kansen, waarvan er een bij een mooie aanval en fraai schot al snel werd benut. Dat gaf Kwiek 78 uiteraard vertrouwen maar Valken gaf zich niet gewonnen. Er volgden nog vele aanvallen en corners die voor gevaar zorgden. De bal werd een keer vlak voor de lijn weggewerkt en de uitblinkende doelman tikte bij een indraaiende corner van Sam Vroling de bal nog net over de lat. Tel daarbij op dat de goed leidende scheidsrechter helaas het zicht miste op een handsbal bij de tweede paal en zo werd duidelijk dat Valken het onderspit zou delven. Vlak voor tijd werd het nog 0-2. Valken met lege handen dus, maar het goede gevoel over het spel mag overheersen in de aanloop naar het volgende duel, volgende week thuis tegen Zwaagdijk met daarna de herfstbokborrel.

Minuut stilte voor oud-Valken 1-speler Joop Groot, die op 6 november 2022 is overleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archief

Corona protocol

Laatste update 23-03-22
Klik hier voor alle info

Afgelastingen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 03-12-2022
Ochtend
Nancy/Yolaine Kappe
Middag
Tim Hofland/Hidde Verstraeten
Zie info en rooster.

Tweets

Jarigen :)

Sem Bleeker, 28-11 (18 jaar)
Carla Laan-Meissen, 29-11 (58 jaar)
Gido Sjerps, 29-11 (12 jaar)
Erwin Feller, 30-11 (25 jaar)
Lynn Koster, 30-11 (28 jaar)
Haan, 02-12 (56 jaar)
Tom Laan, 02-12 (19 jaar)
Copyright © 2022 DeValken.com