DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Valken laat punten liggen tegen SSV

Tegenstander SSV had nog geen punt toen Valken naar Stompetoren afreisde, maar tegen Valken werd het eerste punt gepakt. Daarmee heeft Valken twee punten laten liggen, zeker als je bedenkt dat de ploeg aan het einde van de wedstrijd op een 0-1 voorsprong kwam. Dat was trouwens een heel knap doelpunt van Jan Caspers, een verrassende nieuwe man voorin die normaal in het derde elftal speelt. Maar zijn inbreng in deze wedstrijd smaakt naar meer. In alles liet hij zien door te hebben hoe een aanvaller moet spelen. Zo kwam Jan Caspers gevaarlijk voor de dag in het begin met enkele kopballen en bleef hij in duels goed aan de bal. In de wedstrijd viel verder op dat hij de bal steeds goed aanneemt en de passeeractie durft te maken. Jammer dat zijn fraaie doelpunt niet de winnende was.

De gelijkmaker was de verdediging wel aan te rekenen, omdat de aanvaller met rugnummer 10 vaak niet goed kort werd gedekt, terwijl deze aanvaller de hele wedstrijd al tot veel in staat bleek en dus na de eindelijk bereikte voorsprong achterin alle ogen op hem gericht hadden moeten zijn. Maar de nummer 10 had weer slim positie gekozen en Valken was hem even ‘kwijt’ met de tegentreffer als gevolg. Overigens was het een schitterend tegendoelpunt, want het was een ziedend hard schot waarbij de bal over doelman Tom Besseling in het doel zoefde.

Dat SSV nu pas het eerste punt pakt is vreemd, want de ploeg was niet slecht. Weliswaar dicteerde Valken de wedstrijd en kregen Kor Mantel, Jasper Buis, Roel de Wit en Jan Kaspers genoeg kansen om de overwinning veilig te stellen, maar de ploeg uit het deze dag waterkoude Stompetoren heeft naast die gevaarlijke aanvaller een degelijke keeper en een gesloten defensie waar Valken niet goed doorheen kon komen. Wat opviel is dat bij voorzetten en corners Valken alleen in vrije positie kon koppen, in kopduels kwam Valken er geen enkele keer aan te pas.

SSV speelde nog maar met tien man aan het eind, nadat de scheidsrechter iemand een tweede gele kaart gaf. Langs de lijn en in het veld had Valken nogal kritiek op de leidsman, maar dat was wel wat overdreven en meer een teken van onmacht en frustratie bij Valken. Het mag nooit van de scheidsrechter afhangen en het komt niet goed over als je de scheidsrechter continue aanspreekt.

Wat trouwens niet onbenoemd mag blijven is dat in Stompetoren een prachtig clubgebouw staat, met vanuit de sfeervolle kantine een uitstekend zicht op het veld. Dat veld is een kunstgrasveld en op het oog niet makkelijk bespeelbaar. Dat was misschien ook een nadeel voor Valken.

Volgende week speelt Valken zijn laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis tegen de Alkmaarsche Boys, een ploeg die aan het opklimmen is dus zal dat duel geen eenvoudige opgave zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archief

Corona protocol

Laatste update 23-03-22
Klik hier voor alle info

Afgelastingen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 04-02-2023
Ochtend
Isabel/Jop Sjerps
Middag
Wiebe Graaf/Jinne Jacobs
Zie info en rooster.

Tweets

Jarigen :)

Hassan Afnikar, 30-01 (10 jaar)
Tessa Landkroon, 30-01 (11 jaar)
Floor Landkroon, 30-01 (14 jaar)
Anne Klinkenberg, 31-01 (17 jaar)
Nyna Groot, 01-02 (13 jaar)
Ismail Khalfaoui, 01-02 (22 jaar)
Nick Vriend, 01-02 (24 jaar)
Ingrid Dijkstra, 02-02 (55 jaar)
Anke Zuurbier, 02-02 (28 jaar)
Jente Broens, 03-02 (19 jaar)
Alisha de Leth, 03-02 (21 jaar)
Benthe Uhlenbeck, 03-02 (13 jaar)
Max Verkuijl, 03-02 (16 jaar)
Copyright © 2023 DeValken.com