DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

In Memoriam Jaap Sjerps

Op 4 februari 2023 is Jaap Sjerps op 90-jarige leeftijd overleden. Jaap Sjerps is vele jaren een vertrouwd gezicht geweest bij SV De Valken en mag zonder aarzeling een ‘supervrijwilliger’ worden genoemd. Jaap maakte met veel plezier deel uit van de maandagochtendploeg, maar zijn bezigheden voor De Valken bleven niet tot de maandag beperkt. Heel vaak was Jaap op het sportcomplex om alles er buitenom tip top uit te laten zien. Als er net een bankje was geschilderd, het onkruid was gewied of de reclameborden waren gepoetst, dan was de kans groot dat Jaap hier een rol in speelde.

Ook was Jaap jarenlang op zondag de man van de terreindienst. Hij verzorgde de thee of limonade voor alle teams en na afloop liet hij het wedstrijdsecretariaat altijd netjes achter. De Valken kon altijd op Jaap rekenen op de zondag, behalve op één dag in het jaar, namelijk de zondag van de autocross. Het aanschouwen van de autocross genoot dan de voorkeur van onze Jaap.

Tot op hoge leeftijd bleef Jaap bij De Valken actief, al werd het de laatste jaren al wel moeilijker omdat zijn gezondheid achteruit ging. Eenmaal in de Bosman beland liet Jaap – bijna schuldbewust – weten dat het misschien niet meer zou lukken om nog bij De Valken als vrijwilliger terug te keren. Dat zegt natuurlijk alles over hem. Terwijl wij alleen maar dankbaar mogen zijn dat zo iemand als Jaap onze club zo vaak van dienst is geweest, vond hij het zelfs aan het einde van zijn leven nog moeilijk om dat vrijwilligerswerk waarvan hij zo genoot los te laten.

Op de voorgrond treden wilde Jaap nooit en als bestuur hebben we dat ook altijd gerespecteerd. En als bestuur hebben wij van Jaap veel steun mogen ervaren, soms op zelfs zeer bijzondere wijze. We weten dat Jaap veel voor De Valken heeft betekend, maar ook dat De Valken voor Jaap in zijn leven van grote waarde was.

‘Vergeet dat ik er niet meer ben, onthoud dat ik er was’, stond geschreven op de rouwadvertentie. Bij De Valken zal dat zeker zo zijn. Jaap verdient dat we met veel genoegen en waardering terugkijken op zijn grote inzet en hartelijke betrokkenheid bij onze mooie club.

Bij de eerstvolgende thuiswedstrijd van Valken 1 op 5 maart a.s. zullen we stilstaan bij het overlijden van Jaap Sjerps. Wij wensen de nabestaanden sterkte.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archief

Corona protocol

Laatste update 23-03-22
Klik hier voor alle info

Afgelastingen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-03-2023
Ochtend
Isabel/Guus Stavenuiter
Middag
Teun Lakeman/Robin Vreeker
Zie info en rooster.

Tweets

Jarigen :)

Menno Demmenie, 23-03 (28 jaar)
Mike Beemster, 24-03 (20 jaar)
Colin Laan, 24-03 (20 jaar)
Luca Bleeker, 25-03 (15 jaar)
Gerard Laan, 25-03 (55 jaar)
Cas Mes, 25-03 (16 jaar)
Mariëtte Appelman, 26-03 (51 jaar)
Wiebe Graaf, 26-03 (14 jaar)
Sander Groot, 26-03 (49 jaar)
Teun Sluis, 26-03 (12 jaar)
Piet Portegies, 27-03 (50 jaar)
Copyright © 2023 DeValken.com