DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Valken 1 kan na lange tijd weer genieten van winst op ALC

Valken 1 had sinds de winst op Berkhout op 6 november niet meer gewonnen, Tegen ALC ging het ook niet makkelijk, maar werd wel de winst behaald. Met 1-0 trok Valken aan het langste eind. In de eerste helft waren beide ploegen niet in staat om tot grote kansen te komen. Valken stichtte wel gevaar met afstandsschoten van Kor Mantel, waarbij een keer de ALC-keeper knap redding bracht in de lage hoek. Jasper Buis kreeg ook nog een kansje nadat hij zich vaardig vrijspeelde, maar zijn schot was niet krachtig genoeg. Verder gebeurde er voor rust weinig opzienbarends.

In de tweede helft werd het duel attractiever en bleef het spannend tot het einde. Valken kwam daarbij al snel op voorsprong na een ongelukkige verdedigende kopbal achterwaarts van ALC die op de lat kwam. De rebound was voor Lorenzo van de Beek de kans om te scoren en dat deed hij ook resoluut. Vlak daarvoor had de scheidsrechter een handsbal van ALC over het hoofd gezien, maar het openingsdoelpunt volgde dus even later alsnog. Valken ging met veel inzet op zoek naar de tweede treffer, maar ondanks goede pogingen van Kor Mantel (vrije trap gered door de keeper) en Jan Caspers (tegen de paal) bleef de stand ongewijzigd. Voetballend gezien was de mooiste actie van Stan Degeling op links die ook een goede voorzet op Kor Mantel afleverde, maar diens schot vanuit zeer kansrijke positie ging helaas naast. ALC kwam nog wel een paar keer bij het doel van ‘man of the match’ Bart van Dulmen, maar de goed spelende keeper hield ook in de slotfase met goede ingrepen zijn doel schoon. En zo pakte Valken na lange tijd weer de winst en dat gaf veel voldoening.

Voorafgaande aan de wedstrijd was er een minuut stilte voor de op 90-jarige leeftijd overleden Jaap Sjerps, die Valken heel lang als vrijwilliger van dienst is geweest. Dit in het bijzijn van enkele nabestaanden, die de wijze waarop Valken aandacht hieraan besteedde konden waarderen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archief

Corona protocol

Laatste update 23-03-22
Klik hier voor alle info

Afgelastingen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-03-2023
Ochtend
Isabel/Guus Stavenuiter
Middag
Teun Lakeman/Robin Vreeker
Zie info en rooster.

Tweets

Jarigen :)

Menno Demmenie, 23-03 (28 jaar)
Mike Beemster, 24-03 (20 jaar)
Colin Laan, 24-03 (20 jaar)
Luca Bleeker, 25-03 (15 jaar)
Gerard Laan, 25-03 (55 jaar)
Cas Mes, 25-03 (16 jaar)
Mariëtte Appelman, 26-03 (51 jaar)
Wiebe Graaf, 26-03 (14 jaar)
Sander Groot, 26-03 (49 jaar)
Teun Sluis, 26-03 (12 jaar)
Piet Portegies, 27-03 (50 jaar)
Copyright © 2023 DeValken.com