DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Speciale gasten van het bestuur bij De Valken – HSV Sport 1889

Voorafgaande aan de wedstrijd kon het bestuur met de gasten Jan Groot, Theo Hofland en Lennard Groot heerlijk volop over voetbal praten, al kwam ook aan de orde hoe het er verder bij de club voorstaat. Toen de bal al rolde, sloot Annette Hooijboer nog aan, die samen met Lennard de balsponsor was, maar er niet eerder kon zijn wegens voorbereidingen voor een optreden van zangduo Zuss later op de dag in Lutjebroek. De andere zangeres van Zuss is speaker/gastvrouw Wendy Dekker en die maakte diezelfde voorbereiding mee, maar was op tijd om de spelers en het publiek toe te spreken. Zo zie je maar: ‘ik heb het druk’ is geen argument om vrijwilligerswerk bij De Valken uit de weg te gaan. ‘Leuk om te doen’, is een betere benadering.

Jan Groot en Theo Hofland hebben een grote staat van dienst als vrijwilliger bij De Valken en voor de uitoefening van hun taken moesten de mannen meestal de voetbalschoenen aan. Immers, keeperstraining vindt plaats op het veld. Jan Groot heeft dat 27 jaar gedaan, ga er maar aan staan. Inmiddels zit die rol er voor hem op, maar gelukkig is er voor de jeugdkeepers weer ‘doelgerichte’ training mogelijk. Onder de lat heeft Jan zelf ook veel ballen met overtuiging tegengehouden. Zijn succesperiode was bij WSW en dat is hem en deze club van harte gegund, maar bij een net iets andere loop van de geschiedenis had Jan ook zomaar jarenlang de vaste doelman van Valken 1 kunnen zijn. Gedane zaken nemen geen keer. Des te mooier dat Jan als keeperstrainer onze club altijd trouw heeft gediend en het nog steeds leuk vindt bij het eerste langs de lijn. Hulde!

Theo Hofland is nog steeds actief als keeperstrainer, zowel bij Valken voor de seniorenkeepers als bij Zwaagdijk. Ook Theo stond zelf jaren onder de lat en met gepaste trots liet hij nog een oude foto uit het NHD zien, waarop hij stijlvol de bal uit de lucht plukte. Hij is een liefhebber van de sport, maar ook een liefhebber van het dorpsgebeuren. Bij evenementen zien we Theo vaak de helpende hand toesteken en genieten van wat er om hem heen gebeurt. Bij Valken heeft hij laten zien het bovendien leuk te vinden spelers te coachen en dat deed hij bijvoorbeeld vorig seizoen nog bij Valken 2. Alle waardering derhalve voor Theo’s inzet voor de vereniging.

Lennard Groot betreedt het veld zeker niet om ballen tegen te houden, maar juist om te scoren. Hoeveel doelpunten zal deze spits wel niet hebben gemaakt in zijn carrière die nog altijd niet is afgelopen omdat hij in Valken 3 actief is in de voorhoede? Fanatiek als hij is, ging Lennard uitdagingen bij hoger spelende clubs niet uit de weg, maar al met al heeft hij ook in Valkenteams al een gedenkwaardige reeks wedstrijden gespeeld. Zijn naam wordt vaak genoemd langs de lijn bij Valken 1, als voorbeeld van het type ‘altijd scorende spits’ waar een elftal natuurlijk beter van wordt. Heel leuk dat Lennard en Annette de bal deze keer wilden sponsoren en extra leuk dat Jan Caspers voor wie Lennard als voetballer veel waardering heeft op basis van ervaring als medespeler in Valken 3 een beauty van een treffer maakte met diezelfde bal.

Na afloop werd er niet getoast op de winst maar wel op de gezelligheid met onze gasten. Zo konden bovendien de al genoemde zangeressen alvast hun keel smeren voor het optreden daarna, waarmee ze de sfeer in Lutjebroek er ongetwijfeld goed in hebben gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Corona protocol

Laatste update 23-03-22
Klik hier voor alle info

Afgelastingen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 10-06-2023
Ochtend
Sandy/opvulplek
Middag
opvulplek/opvulplek
Zie info en rooster.

Tweets

Jarigen :)

Arjan Degeling, 09-06 (57 jaar)
Alain de Leth, 10-06 (25 jaar)
Simone Feller, 11-06 (27 jaar)
Collin Lely, 12-06 (18 jaar)
Copyright © 2023 DeValken.com