DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Valken 1 verspeelt twee keer voorsprong en verliest zelfs van HSV Sport 1889

Met een paar goede uitslagen op zak stond Valken 1 aan de aftrap in de thuiswedstrijd tegen HSV Sport 1889. Toch was de Hoornse ploeg een lastige tegenstander en dat is in het verleden wel vaker zo geweest. Sterker nog, HSV Sport ging met de winst aan de haal. Dat had niet gehoeven als Valken zijn kansen zou hebben benut, want zowel van afstand (vaak met Kor Mantel als schutter) als van dichtbij (bijvoorbeeld Jelle Boon die alleen maar zijn voet tegen de bal hoefde te zetten) bleef aanvankelijk een doelpunt uit. Kor Mantel zette Valken later toch op 1-0 met een vrije trap waar de keeper de fout inging door meer naar de bal te kijken dan deze tegen te houden. Bij die ene goal bleef het voor rust.

In de tweede helft sloeg HSV Sport vrijwel direct toe en stond het weer gelijk. Nog geen man overboord en opnieuw kwamen er goede kansen, zowel voor Jasper Buis (al glijdend naar de bal maar zonder deze te raken) en Lorenzo van de Beek, die een slim kopballetje deed waarop de Hoornse keeper zeer knap reageerde. Met een wonderschoon doelpunt zette Jan Caspers Valken opnieuw op voorsprong. Kor Mantel dreef met de bal aan de voet ver naar voren en bediende Jan Caspers die na zijn adequate aanname de bal het doel in joeg. Echt een schitterend doelpunt, dat vanaf de kant werd gefilmd. De bewegende beelden zijn te zien bij dit bericht.

Helaas, helaas. Het werd toch weer 2-2. Valken hield de gelederen achterin onvoldoende gesloten en daar wist de linksbuiten van HSV Sport, die een prima voetballer is, wel raad mee door op te stomen en daarna een ploeggenoot het doelpunt te gunnen. Zeer effectief gevoetbald.

Nog meer helaas, helaas. HSV Sport sloeg namelijk nog een keer toe en nam de drie punten mee naar de Risdam. En dat terwijl er nog goede scoringskansen waren voor Kor Mantel, waarbij hem het geluk ontbrak dat hij op basis van zijn vertoonde spel wel verdiende. HSV Sport klimt wat op de ranglijst maar beleeft nog altijd geen goed seizoen. Valken blijft staan op de vijfde plaats en dat is lang niet slecht. Al had er echt wel meer ingezeten op deze zondagmiddag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Corona protocol

Laatste update 23-03-22
Klik hier voor alle info

Afgelastingen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 10-06-2023
Ochtend
Sandy/opvulplek
Middag
opvulplek/opvulplek
Zie info en rooster.

Tweets

Jarigen :)

Arjan Degeling, 09-06 (57 jaar)
Alain de Leth, 10-06 (25 jaar)
Simone Feller, 11-06 (27 jaar)
Collin Lely, 12-06 (18 jaar)
Copyright © 2023 DeValken.com