DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Valken levert puike prestatie tegen Alkmaarsche Boys

Valken 1 heeft enigszins verrassend uit in Alkmaar tegen Alkmaarsche Boys de winstpunten gepakt. De tegenstander was nog volop in de race voor de titel. Ook Valken had trouwens nog een belangrijk doel: wegblijven van de nacompetitie voor degradatie. In de eerste helft was de wedstrijd redelijk tam van beide kanten, maar er werd wel goed spel vertoond. Dit leidde tot wat kansen over en weer. Valken pakte de voorsprong uit een prima benutte penalty van Niels Timmer, die deze buitenkans kreeg nadat aanvaller Jasper Buis naar beneden werd getrokken. Valken bleef beheerst spelen vanuit de organisatie en hoewel Alkmaarsche Boys met een schot voorlangs en een vrije trap gevaarlijk werd, bleef het 0-1 tot aan de rust.

In de tweede helft ontwikkelde het duel zich tot een spectaculair schouwspel. Vanwege de ruststand 1-1 van koploper DWB tegen St. George, wist Alkmaarsche Boys dat bij winst de slotronde in de competitie nog erg spannend kon worden. Al snel raakte de thuisploeg de buitenkant van de paal, tot opluchting van Valken en met name doelman Bart van Dulmen die deze wedstrijd vaak aan de bak moest en dat goed deed. Valken kwam zelfs op 0-2 bij een aanval over de linkerkant, waar een niet goed verwerkte voorzet van Kor Mantel door Jan Caspers overtuigend werd ingeschoten. Alkmaarsche Boys scoorde tegen met een boogbal van grote afstand, al had de scheidsrechter voor een overtreding op Niels Timmer kunnen fluiten.

Gelukkig kon Valken gelijk weer toeslaan. Bij een snelle combinatie op links belandde de bal weer bij Jan Caspers die met een halve omhaal fraai de 1-3 liet aantekenen. Ook nu deed Alkmaarsche Boys met een bekeken schuiver iets terug. Met 2-3 bleef het razenspannend met nog 20 minuten op de klok. Het was de middag van Jan Caspers, die uit een voorzet van Mike Beemster met een ijzersterke kopbal de marge weer vergrootte: 2-4, een hele knappe hattrick dus. In de extra tijd maakte Alkmaarsche Boys nog de 3-4 en een duidelijk buitenspeldoelpunt, maar Valken wist de overwinning binnen te slepen. Daardoor speelde de ploeg zich niet alleen ‘veilig’ maar kan iedereen binnen en buiten de lijnen terugkijken op een prachtige middag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Corona protocol

Laatste update 23-03-22
Klik hier voor alle info

Afgelastingen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 10-06-2023
Ochtend
Sandy/opvulplek
Middag
opvulplek/opvulplek
Zie info en rooster.

Tweets

Jarigen :)

Arjan Degeling, 09-06 (57 jaar)
Alain de Leth, 10-06 (25 jaar)
Simone Feller, 11-06 (27 jaar)
Collin Lely, 12-06 (18 jaar)
Copyright © 2023 DeValken.com