DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

De Valken zoekt voor komend seizoen een nieuwe secretaris

De Valken zoekt een nieuwe secretaris. Ron Laan vervult deze functie sinds 2008 nadat hij dat eerder ook al eens drie jaar deed, Maar hij gaat hier nu mee stoppen. Voor zichzelf vindt hij het als secretaris mooi geweest, maar Ron vindt vooral dat jongere mensen met frisse energie en nieuwe ideeën het bestuur van De Valken op zich moeten nemen. Dat betekent dat hij als secretaris en Frank Hand als penningmeester (die dat nu nog ad interim doet) opvolging verdienen. De tijd is daar rijp voor. Ron zal met de portefeuille sponsorzaken komend seizoen nog wel deel uitmaken van het bestuur en uiteraard zijn opvolg(st)er helpen bij het ‘inwerken’. Per einde van het seizoen 2023/2024 treedt hij dan uit het bestuur.

Naast het secretariaat doet Ron de sponsorzaken, de coördinatie van de inbreng van onze vereniging voor de Gemeenschapsveiling en is hij namens het bestuur aanwezig bij de meeste voetbalwedstrijden van Valken 1, vaak met de ontvangst van gasten. Om de opvolging van deze taken zo soepel mogelijk te laten verlopen, worden de door hem verrichte werkzaamheden opgesplitst. Voor de veilingtaken heeft Ron al een opvolger in beeld. Zelf zal hij in het seizoen 2023/2024 de sponsorzaken blijven doen en tegelijkertijd een sponsorcommissie gaan vormen zodat dit werk ook na zijn vertrek vanuit een commissie goed kan verlopen. Ook zal Ron nog bij de wedstrijden van Valken 1 betrokken blijven.

Aangezien zijn rol als secretaris op dit moment alleen gebruikelijke secretariële werkzaamheden betreft, die niet moeilijk zijn en zeer goed te overzien zijn, heeft Ron Laan in samenspraak met de andere bestuursleden besloten dat hij als eerste deze taak zal overdragen aan een opvolger.

Als secretaris van De Valken verzorg je de agenda en de notulen van de bestuursvergaderingen (zes keer per jaar) en je speelt in september/oktober een centrale rol bij het opstellen van het jaarverslag door zelf een bestuurlijk overzicht te maken en ervoor te zorgen dat de andere bestuurders ook hun bijdrage leveren. Met behulp van internet (website/social media), email en whatsapp communiceert het bestuur zeer efficiënt. Verder gaat het om enige correspondentie namens de vereniging, al valt dat in omvang de laatste jaren reuze mee. Samen met de overige leden van het bestuur bepaal je als secretaris het bestuurlijke beleid, neem je besluiten en ben je betrokken bij wat er in de vereniging speelt.

Ron Laan hoopt dat het snel gaat lukken om nieuwe mensen in het bestuur te krijgen. “Ik wil benadrukken dat het vooral erg leuk is om bestuurder bij De Valken te zijn. Na de bouw van de nieuwe accommodatie en het verplaatsen van het handbalveld, wat best stevige klussen waren, gaat het nu er nu eenvoudigweg om dat we elke week lekker voetballen en handballen. Veel mensen zijn daarvoor geschikt als bestuurder. Het is meer een kwestie van willen, dan van kunnen. Je steekt er natuurlijk wat tijd en energie in, maar die krijg je ook weer terug doordat er zoveel mensen genieten van De Valken. Aarzel dus niet en sluit je aan bij het bestuur, uit jezelf of als je daarvoor gevraagd wordt.”

Valken zocht ooit een voorzitter, penningmeester en ladyspeaker, dat ging goed. Dus een nieuwe secretaris vinden moet ook lukken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 07-10-2023
Ochtend
Monique/Sven Keetman
Middag
Siemen de Wit/Karst Toben
Zie info en rooster.

Jarigen :)

Laura Zilver, 02-10 (29 jaar)
Arnold Boots, 03-10 (65 jaar)
Marlie Harder, 03-10 (39 jaar)
Emma Portegies, 03-10 (12 jaar)
Fleur Bregman, 04-10 (25 jaar)
Mellin Leegwater, 04-10 (13 jaar)
Charmaine Sijm, 04-10 (18 jaar)
Sem Timmer, 04-10 (19 jaar)
Noah van Gestel, 06-10 (12 jaar)
Nika Hoek, 06-10 (16 jaar)
Kris van Zwieten, 06-10 (13 jaar)
Copyright © 2023 DeValken.com